Ferrari ja Red Bull tahtsid Mercedese tiimi kohta kaebuse esitada

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hockenheimi GP start.
Hockenheimi GP start. Foto: SCANPIX

Täna vormel-1 sarjas Saksamaal sõidetud etapil tahtsid Red Bulli ja Ferrari meeskonnad esitada ametlikud kaebused, sest Mercedese meeskonna sõitjad vahetasid oma pidureid. Mõlemad meeskonnad otsustasid lõpuks siiski kaebuste esitamisest loobuda.

Esmalt teatas Mercedese meeskond, et nad vahetavad välja eilses kvalifikatsioonis just pidurite tõttu avarii teinud Lewis Hamiltoni pidurid. See oleks pidanud tähendama, et Hamilton stardib boksiteelt, aga võistluste kohtunikud otsustasid, et kuna väljavahetatud pidurid on oma parameetritelt täpselt samad teise firma poolt kasutatud eelmiste piduritega, siis ei pea Hamiltonile karistust määrama. Seepeale otsustas Mercedese tiim välja vahetada ka esikohalt startinud ja etapi võitnud Nico Rosbergi pidurid.

Red Bulli tiim väitis, et selline käitumine on ebaaus. «See on auto tehnilliste seadistuste muutmine,» väitis Red Bulli tiimiboss Christian Horner. «Kui sa vahetad asju samade asjadega, siis see on üks asi, aga kui sa vahetad millegagi, mis on tehtud täiesti teise tootja poolt ja millel on ka sõitja poolt kirjeldatuna erinev iseloom, siis see on väga huvitav pretsedent,» lisas Horner.

Sarnaselt Red Bullile ei meeldinud Mercedese meeskonna käitumine ka Ferrari tiimile, ent ametliku kaebuse esitamisest otsustati siiski loobuda. «Arutasime seda tiimisiseselt ja praegusel hetkel otsustasime, et ei tegele sellega rohkem. Arvan, et me ei taha selle asja keskele sattuda,» kommenteeris enda meeskonna seisukohta Ferrari tiimijuht Marco Mattiacci.

Tänase etapi võitis Mercedesel kihutanud Rosberg, teine oli Williamsi sõitja Valtteri Bottas ja kolmas Mercedese mees Lewis Hamilton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles