Hollandi jalgrattur pääses kaks korda kindlast surmast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarten de Jonge
Maarten de Jonge Foto: maartendejonge.com

Hollandi jalgratturil Maarten de Jonge´il õnnestus kindlast surmast kaks korda pääseda.

De Jonge oleks pidanud lendama nii märtsis kadunuks jäänud Malaysia Airlinesi lennukiga kui ka nüüdse Ida-Ukrainas separatistide poolt alla tulistatud lennukiga, edastab Sydney Morning Herald.

Malaisia Terrengganu jalgrattatiimi esindav 29-aastane hollandlane pidi lendama Amsterdamist Schipholist 17. juulil Kuala Lumpurisse. Viimasel hetkel vahetas ta pileti odavama, läbi Saksamaa Frankfurti lennanud lennu vastu.

See otsus tähendas seda, et de Jonge ei olnud nende 298 inimese hulgas, kes möödunud neljapäeval elu kaotasid.

Märtsis ostis ta lennupileti lendamaks Kuala Lumpurist Taiwani jalgrattavõistlusele.

Tal oli valida kahe samasuunalise ja samal ajal väljunud lennu vahel. Üks neist lendudest oli Malaysia Airlinesi lend MH370, mis jäi kadunuks. Ta valis teise variandi.

«Oleksin võinud valida selle, kuid valisin teise. See on täiesti müstiline. Mul on hukkunute pärast kahju, kuid olen rõõmus, et elus olen,» lausus sportlane.

De Jong lendas eile Malaisiasse Malaysia Airlinesi lennuga läbi Frankfurdi.

«Kui liiga muretseda, siis ei saa reisida mitte kuhugi,» nentis jalgrattur.

De Jong kirjutas oma leheküljel: «Olen enda ja oma pere pärast õnnelik, sest valisin viimasel hetkel teise lennu. Minu juhtum ei ole siiski võrdne selle kannatusega, mida paljud kogevad. Tähelepanu peab olema ohvritel ja ellujäänutel».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles