Purunenud jalaluud ja ribid – rallimehed kihutasid vastu kivi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeetsi ja Andrus Toomi auto ja saatuslik põllukivi.
Raul Jeetsi ja Andrus Toomi auto ja saatuslik põllukivi. Foto: Ray Põder

«Andrusel on katki vasak jalaluu, minul endal mõlemad jalaluud… lisaks veel mõned katkised ribid ja põrutused. Ohtlikke sisemisi vigastusi õnneks ei ole,» rääkis rallimees Raul Jeets eile õhtupoolikul Postimehele. Laupäeval Rally Estonia eelviimasel kiiruskatsel ränga avarii teinud mees viibis koos oma kaardilugeja Andrus Toomiga Tartus haiglas ühes palatis.

Juba ralli avapäeval pärast ühte trampliini teelt välja sõitnud ja üle kahe minuti aega kaotanud Jeets ja Toom olid enne eelviimast kiiruskatset 12. kohal ning hinges lootus püüda 35 sekundi kaugusel olevat soomlast Kristian Sohlbergi.

«Kaks ja pool minutit olime juba tagasi võtnud, mõtlesime, et kahe viimase kiiruskatsega saame ta päris kätte,» meenutas Jeets. «Võistlus ei lõppe ju kunagi enne finišit – aga ei, me ei läinud üle pingutama. Aga hüpe läks pikaks ja seejärel ka kurv ning korraga oli suur kivi meie ees. Pidurdada ei jõudnudki.»

Jeetsi ja Toomi auto raksatas kiirusega 150 km/h vastu kraavis olnud suurt põllukivi, mis peatas hetkega auto hoo ja pööras selle kummuli. Jeets pääses ise masinast välja, Toomi pidid samas viibinud pealtvaatajad abistama. Lisaks masin süttis, kuid tuli õnnestus kustutada enne päästeameti kohalejõudmist. «Inimesed olid meile väga tublilt abiks,» tänas Jeets õnnetuse paigas viibinud inimesi.

Kuigi Jeets läks kiirabiautosse omal jalgel, tuvastati tal hiljem mõlema jalaluu murrud, Toomi vigastus oli kohe ilmne ning öö hakul tehti talle lõikus.

«Hiljem kuulsime, et peaaegu kõik olid teeäärse suure kivi kiiruslegendi märkinud, kuid meie ei pannud seda tähele. Olnuks see kirjas, sõitnuks me seda kohta ettevaatlikumalt,» nentis Jeets. «Mäletan õnnetuse hetkest kõike… sellise kiiruse pealt momentaanselt seisma jäämises pole midagi head. Oleme mõlemad suured mehed, eks see muutis löögi veel tugevamaks.»

Jeets avaldas lootust, et täna pääsevad nad paarimehega kodusele ravile. Paar kuud kipsis jalad on siiski neile garanteeritud ning see on piisavalt pikk aeg, et oma tuleviku peale mõtelda. Eile ei osanud mehed veel ütelda, kas nad enam ralliautosse istuvad.

«Eks meil on aega selle üle mõtelda ja otsustada. Praegu tunnen, et hirmu mul uuesti autosse istumise ees pole,» rääkis Jeets. «Samas oleme ikkagi hobisõitjad ning ma ei tea, kas suudame veel sellise tiheda graafikuga võistelda nagu kahel viimasel hooajal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles