MMil õnnestus vältida negatiivset väravarekordit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diego Forlani värav päästis tänavuse MMi negatiivsest rekordist.
Diego Forlani värav päästis tänavuse MMi negatiivsest rekordist. Foto: SCANPIX

Tänavune jalgpalli MM-finaalturniir algas teadupärast väga väravatevaeselt, kuid turniiri edenedes leidis ka Jabulani aina rohkem ennast väravavõrgust.

Enne finaali on 63 kohtumisega löödud 144 väravat ehk keskmiselt 2,29 tabamust mängu kohta. Seega on juba ka enne finaali kindel, et keskmine väravatearv ületab 1990. aasta Itaalia MMi oma, mis hoiab enda käes negatiivset rekordit.

1990. aastal löödi teatavasti 52 kohtumisega 115 väravat ning seega jäi keskmiseks näitajaks 2,21 löödud väravat matši kohta.

Otsustava värava, mis päästis tänavuse turniiri negatiivsest rekordist, lõi pronskimängus Diego Forlan, kes viis Uruguay 2:1 juhtima, kuid teadupärast uruguay’lastele sellest medaliks ei piisanud.

Samas andiski pronksmedali võitnud Saksamaa suurima panuse turniiri väravaarve kasvatamisel, kokku lõid sakslased seitsme kohtumisega 16 väravat ning lisaks löödi nende võrku viis palli.

Tänavusel finaalturniiril saadi siiski õige hoog sisse alles alates kaheksandikfinaalidest. Alagrupiturniiril löödi 48 kohtumisega vaid 101 väravat ehk 2,1 tabamust mängu kohta. Play-off’ides on samas suudetud näidata palju resultatiivsemat mängu. 15 kohtumisega on löödud kokku 43 väravat ehk 2,87 tabamust ühe matši kohta.

Seega püsib enne finaali õhus võimalus, et suudetakse ületada ka neli aastat tagasi toimunud Saksamaa MM, kus löödi 64 kohtumisega 147 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles