Kahro avas USAs punktiarve

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Kahro.
Erki Kahro. Foto: diffysmooth.com

Minnesota osariigis Millvilles Spring Creek'i krossirajal sõideti lõppenud nädalavahetusel Ameerika Ühendriikide profimotokrossi AMA Lucas Oil Pro Motocross Championship kaheksas etapp, kus oli võistlustules ka kahel eelneval etapil osalenud, kuid napilt punktideta jäänud Erki Kahro.

Esimeses ajasõidus oli Kahro (KTM) aeg enda grupis 25s ja teises 27s, mis andis talle kokku 80 osaleja seas 29. koha ehk siis eestlane oli kindlalt 40 kiirema seas, kes pääsesid finaalsõitudesse.
 
Avasõidus sai Kahro suhteliselt hästi stardist minema ja oli esimeselt ringilt tulles 23s ning peagi möödus ta ühest konkurendist, kuid mõne aja pärast eestlase tempo langes ja ta katkestas sõidu tsikli tehniliste probleemide tõttu. Teise sõidu algus ei olnud Kahrol nii lilleline ja ta oli avaringi järel alles 28s, kuid mida ring edasi, seda tõusvamas joones noormehe sõit kulges ja ta ületas lõpujoone 18ndana. Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus Kahrole 3 punktiga 21. koht ning meistrivõistlustel asub ta nüüd 37. kohal.

 «Millville´i rada oli väga äge ja tehniline, seal leidus nii liivalainetega sirgeid, negatiivse kaldega kõva pinnasega kurve, järske mägesid, kui ka kõigele sellele lisaks väga suuri hüppeid. Olin juba enne esimest start põnevil ja tundsin, et võimalus on korralik tulemus teha. Teadsin, et rada on füüsiliselt väga raske, mis mulle hästi sobib ning pingutasin kuni viimase ringini ja tulin 18-ndaks ning sain 3 punkti kätte. Kahju, et esimese sõidu katkestamine mind päeva kokkuvõtte tulemustes 21-le kohale jättis, aga head meelt tegi see, et lõpuks ikkagi sõidus end 20 sisse surusin ning suutsin endale ja teistele tõestada, et olen selleks võimeline. Nüüd on kolm planeeritud AMA etappi läbi ja naasen Eestisse. Sain Ameerikas palju kogemusi, sest tahtsin siin ennast proovile panna ja MM-il on osalemine mõttetult kalliks aetud. Pealegi on AMA sari sama kõva tasemega ja vahest isegi kõvemgi, sest MM-il on stardipuu tihti suhteliselt tühi, aga siin rabelevad 90 sõitjat 40 finaalikoha nimel. Sain teada, mille kallal mul on vaja tööd teha, et siin paremat tulemust saada ja see on esimeste ringide agressiivsus. Ameerikas on võrreldes Euroopaga väga intensiivne ja agressiivne sõidu algus ning see tahab harjumist,» rääkis Kahro, kes lendab nüüd tagasi Euroopasse ja esialgsete plaanide kohaselt võistleb järgmisena 23-ndal augustil Lange motokeskuses toimuval Tridens Eesti meistrivõistluste kolmandal etapil.

Millvilles võttis etapivõidu meistrivõistluseid juhtiv Jeremy Martin (Yamaha), kes võitis avasõidu ja oli teises Cooper Webb'i (Yamaha) järel teine. Kahe sõidu kokkuvõttes oli teine sõidud teise ja neljandana lõpetanud prantslane Marvin Musquin (KTM) ning kolmas Webb, tema oli esimeses sõidus olnud üheksas.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles