Marko Asmer ja Kevin Korjus osalevad mõlemad mainekal ööpäevasõidul

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Asmer
Marko Asmer Foto: Liis Treimann

Kunagine vormel-1 sarja testisõitja ja 2007. aastal Briti vormel-3 sarja meistriks kroonitud Marko Asmer teeb eeloleval nädalavahetusel kaasa sportautode mainekal Spa 24 tunni sõidul.

Spa võistlus märgib Asmeri naasmist rahvusvahelisele võistluskarussellile, kuid eestlane on sel hooajal juba kaasa teinud kolm osavõistlust Saksamaa ADAC GT Mastersi sarjas. Koos Florian Spengleriga MRS GT-Racingu tiimi McLarenil sõitva Asmeri senine parim tulemus on Red Bull Ringil peetud viimase etapi teise võistlussõidu 15. koht.

Spa võistlusel jagab Asmer autot Spengleri, kogenud venelase Aleksei Vassiljevi ja leedulase Kazimieras Vasiliauskasega. Sõidetakse MRS Molitori tiimi McLareniga, mis kannab võistlusnumbrit 89.

«GT Mastersi sarjas oleme olnud pisut hädas autosid tasakaalustava süsteemiga, aga Spa sõit peaks tulema lõbus,» vahendab uudisteportaal Autosport Asmeri sõnu. «Kazim ja Aleksei ei ole enne McLareniga sõitnud – Kazim pole tegelikult viimasel ajal üldse õieti millegagi sõitnud –, nii et meie eesmärk on lõpetamine. Aga kõike võib juhtuda ning ma loodan, et suudan vähemalt oma töö hästi ära teha,» lausus eestlane.

Kuna Spa 24 tunni sõit kuulub Blancpaini sarja kavasse, on mõistagi stardis ka selles sarjas kolme etapi järel üldarvestuses 11. ja oma klassis neljandat kohta hoidev Kevin Korjus. Eestlane võistleb tavapäraselt ART Grand Prix tiimi McLarenil, meeskonnakaaslasteks Kevin Estre ja Andy Soucek. Kui Asmeri tiim kuulub Pro-Am Cupi klassi, siis Korjus sõidab kõrgeimas Pro Cupi klassis.

Spa 24 tunni sõidu võistlejate nimekiri on äärmiselt esinduslik, nii saab Korjus näiteks mõõtu võtta kuulsa Le Mansi ööpäevasõidu tänavu ja kokku kolm korda võitnud kolmikult Andre Lotterer - Marcel Fässler - Benoit Treluyer, kes osalevad Belgia tiimi Audi R8-l. Pro Cupi klassis osalevad veel mitmed nimekad võidusõitjad nagu näiteks Jerome d'Ambrosio, Markus Winkelhock, Rene Rast, Jörg Müller, Augusto Farfus ja Bernd Schneider.

Samuti teevad Belgia võistlusel kaasa Austraalias ülipopulaarse V8 Supercarsi sarja tähed Shane van Gisbergen ja Craig Lowndes. Asmeriga samas klassis ehk Pro-Am Cupis võistlevad teiste seas aga kunagised vormel-1 sõitjad Pedro Lamy ja Giorgio Pantano.

Spa 24 tunni võistlussõidule antakse start laupäeval Eesti aja järgi kell 17.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles