Sel nädalal selgub Jõelähtmel Euroopa parim naisgolfar

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naisgolfarid EMil.
Eesti naisgolfarid EMil. Foto: Eesti Golfi Liit

Selle nädala kolmapäevast laupäevani Jõelähtmel Estonian Golf & Country Club golfikeskuses toimuvatel Golfi Euroopa Meistrivõistlustel naistele võistleb 139 naist 25 riigist. Eestit esindab viis golfimängijat.

Estonian Golf & Country Clubi (EGCC) juhataja Hanno Krossi sõnul on golfikeskusel suur au maineka võistluse võõrustajaks olla. Kross usub, et neljapäevane publiku jaoks tasuta sissepääsuga võistlus pakub pinget ja vaatemängu juba esimesest päevast peale.

«Sel aastal on võistlusel esindatud mitmed tugevad mängijad, kes ihaldavad poodiumi kõrgeimat kohta. Näiteks osalevad tiitlikaitsja Emily Kristine Pedersen Taanist ja 2012. aasta naisamatööride Euroopa meister Céline Boutier Prantsusmaalt, kes on maailma ranking’us neljandal kohal,» lisas Kross.

EGCC juhataja hinnangul on Euroopa parimate naiste osavõtul toimuval võistlusel suur võimalus ka uute väljakurekordite sünniks. «Ootame järjestikusel kolmel korral Euroopa saja parima väljaku hulka valitud Sea Course’il aegade parima tulemuse saavutamist, mis on hetkel 2010. aastast 67 löögiga rootslase Oscar Lengteni käes. Tõenäosus uueks rekordiks on äärmiselt suur,» ütles Kross.

Eesti eest astuvad võistlustulle viis naisgolfarit: Merlin Palm, Annika Meos, Mari Hütsi, Liis Kuuli ja Alice Andressoo. Eesti naiskonna treeneri Enrico Villo sõnul on praeguseks võistlusstrateegia paika pandud ning tehnika lihvitud

«Tüdrukud on võistluseks valmistunud suure pühendumisega ning veetnud golfimurul harjutades sadu tunde. Loodame, et lihtsalt närv peab vastu.» Villo hinnangul võib koduväljakul mängimine väikese eelise anda, kuid tegeliku paremuse selgitab siiski reaalne võistlusolukord. «Kokkuvõttes on tingimused kõigile samad, sadagu vihma või lõõsaku päike,» lisas Villo.

23.–26. juulini Jõelähtme golfiväljakul (Estonian Golf & Country Clubis) toimuvaid Golfi Euroopa Meistrivõistlusi naistele saavad kõik soovijad tasuta vaatama minna. Võistlused algavad igal võistluspäeval juba kell kaheksa hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles