MMi parim mängija Forlan: ma ei osanud sellest isegi unistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nike

Lõppenud jalgpalli MM-finaalturniiri parimaks mängijaks valitud Uruguay koondise ründaja Diego Forlan tõdes, et seesugune tunnustus tuli talle üllatusena.

 

«Ma ei osanud sellest isegi unistada, ma ei tulnud MMile eesmärgiga saada parima mängija auhind,» rääkis ta intervjuus FIFA.com’ile. «Kuna olen ründaja, siis võib-olla mõtlesin veidi kuldse saapa (edukaima väravaküti auhind – toim) võitmisele, see olnuks normaalsem. Aga et võitsin parima mängija auhinna… naudin seda tunnustust ja olen väga õnnelik, kuid mõistan, et sain selle tänu meie koondise suurepärasele turniirile.»

Forlan avaldas, et oli juba varem kuulnud jutte, et ta võib kuldse palli ehk siis parima mängija tiitli võita, aga ta ei tahtnud sündmustest ette rutata. Esimesena teatas talle auhinna võitmisest üks sõber Buenos Airesest, kes saatis talle õnnitlussõnumi. Seejärel kinnitas seda ka tema agent. «Mu telefon hakkas üha rohkem helisema ja ühtäkki tulid koondisekaaslased minu tuppa ja enne kui ma arugi sain, viskasid nad mu hotelli basseini,» naeris Forlan.

Sel turniiril viis väravat löönud 31-aastane ründaja sõnas, et kuigi parima mängija auhind teeb ta väga õnnelikuks, on ta siiski kurb, et Uruguay finaalis ei mänginud.

«Kui ma finaali vaatasin, sain aru, et olime sellele ka ise väga lähedal,» lausus ta. «Poolfinaalikaotus oli väga karm löök, mul läks paar päeva aega, et sellest üle saada.»

Esmakordselt maailmameistriks tulnud Hispaania sai aga Forlani arvates teenitult esikoha. «Pole kahtlustki, et nad väärisid võitu, Hispaania näitas turniiri jooksul parimat jalgpalli, nad suutsid pärast kaotust Šveitsile end kiiresti kokku võtta ja edaspidi oma mängudes domineerida,» arutles Forlan. «Tahaksin õnnitleda kõiki Hispaania mängijaid ja treenereid, loodetavasti jõuame ka ise kunagi võiduni.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles