Bolt: Gay ja Powelli dopingukaristuste lühendamine oli viga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: SCANPIX

100 meetri jooksu maailmarekordiomanik ja kuuekordne olümpiavõitja, jamaicalane Usain Bolt sõnas Hea Tahte mängudel, et ei pea ameeriklasest konkurendi Tyson Gay ja kaasmaalase Asafa Powelli dopingukaristuste lühendamist õigeks.

Gay karistust lühendati, sest ta tegi koostööd USA Antidopinguagentuuriga, vahendab BBC Sport. Positiivse proovi andis ta samal ajal (2013. aasta juunis) Bolti kaasmaalase Asafa Powelliga, mõlema mehe proovidest leiti anaboolse steroidi oxilofrine´i jälgi.

Gayle määrati kahe aasta asemel vaid 12 kuu pikkune keeld, Powellile esialgu 18-kuuline võistluskeeld, ent ka tema pääses lõpuks kergemalt.

«Karistuse kergendamine saadab vale signaali, justkui oleks keelatud ainete kasutamine lubatud - kui teed dopinguküttidega koostööd, saad kergema karistuse,» sõnas Bolt, kes kritiseeris ka Powelli karistuse lühendamist. Powell väitis, et tarbis lubatud ainet, mis oli nö halvaks läinud. Ta kaebas otsuse edasi Spordiarbitraaži kohtusse ning karistust lühendati kuuele kuule. «Ma leian, et see pole õige, nii jääb mulje, et on võimalik süsteemi petta,» sõnas Bolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles