Sokk: Taani vastu on kõigil võimalus ennast näidata

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk
Tiit Sokk Foto: Tairo Lutter

2015. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniiriks valmistuv Eesti meeste korvpalli rahvuskoondis jätkab eeloleval nädalavahetusel kontrollmängudega, võõrustades Taanit. Laupäeval 26. juulil kell 20:00 mängitakse Viljandi spordihoones ning pühapäeval 27. juulil kell 16:00 Tartu Ülikooli spordihoones.

Eesti koondis mängib taanlaste vastu suuresti samas koosseisus kui Läti vastu, vaid Jaan Puideti asemel on Martin Paasoja. «Lätiga mängud olid edukad. Lisaks sellele, et võidu saime, tõusid esile liidriomadustega mängijad. Nüüd Taani vastu on kõigil võimalus jälle ennast näidata,» sõnas peatreener Tiit Sokk.

Taani koondis valmistub soomlasest peatreener Pieti Poikola juhendamisel 10. augustil algavaks Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiriks, kus alagrupis kohtutakse Makedoonia, Belgia ja Valgevenega.

Eesti ja Taani kohtusid viimati palliplatsil 5 aastat tagasi, kui taanlasi võõrustati kahes sõprusmängus Paides ja Tallinnas. Eesti koondis võttis toona mõlemast mängust võidu. Tänane Taani koondis on aga võrreldes toonase meeskonnaga tundmatuseni muutunud. Noorenduskuuri läbi teinud koondis jättis kaks EM-tsüklit vahele ning on nüüd taas tagasi võistlemas finaalturniiri koha eest. Mullu suvel kui Eesti koondis lunastas pääsme EM-ile, jäi Taani kvalifikatsiooni alagrupis Šveitsi ja Austria järel kolmandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles