Touri etapi võitis Majka, Taaramäe pingutused vilja ei kandnud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafal Majka jätkab etapivõidu järel Touril mägedekuninga punasetäpilises särgis.
Rafal Majka jätkab etapivõidu järel Touril mägedekuninga punasetäpilises särgis. Foto: SCANPIX

Tour de France'i tänasel raskel ja mägisel etapil võidutses teist korda poolakas Rafal Majka, üldliidrina jätkab kindlalt Astana meeskonna esinumber Vincenzo Nibali.

Rein Taaramäe oli tänasel etapil küll sageli pildis, kuid ei suutnud siiski viimastel ränkadel tõusudel jooksikute grupis püsida ja lõpetas viimaks 58. kohaga, kaotades etapivõitjale Majkale 14.17. Nibali üks peamisi abimehi Tanel Kangert sai tänasel etapil 26. koha, kaotades Majkale 5.02.

Täna Majka ja Giovanni Visconti järel kolmandana lõpetanud Nibali edu kasvas üldarvestuses Alejandro Valverde ees veel kolmveerandi minuti võrra ja on nüüd juba 5.26. Kolmandat kohta hoiab parim noorrattur Thibaut Pinot, kes kaotab Nibalile täpselt kuue minutiga.

Kangert kerkis üldarvestuses koha võrra ja on nüüd 23. positsioonil, kaotust Nibalile on kogunenud 47.04. Taaramäe tõusis üldarvestuses tagasi esimese saja hulka, kuid kaotab 97. kohal olles liidrile juba üle kolme tunni (3:06.03.). Homme sõidetakse tuuril taas raske, kahe kõrgema kategooria tõusuga 145,5 km pikkune etapp, mille stardikohaks on Pau ja finišipaigaks Hautacam. Velotuur lõpeb pühapäeval Pariisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles