Suvi: tunne on U20 EMi avamängu eel tugev

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Suvi treenitavaga.
Rein Suvi treenitavaga. Foto: Erakogu

Eesti kuni 20-aastaste noormeeste käsipallikoondis peab täna Austrias toimuval EM-finaalturniiril esimese kohtumise, kui Eesti aja järgi kell 17.00 mängitakse Šveitsiga. B-alagrupi teises mängus kohtuvad Eesti aja järgi kell 21.00 Taani ja Serbia.

Eesti koondise peatreener Rein Suvi sõnas mängupäeva hommikul, et tema tunne on tugev. «Ei saagi ju teisiti mõelda. Optimism peab sees olema ja mäng algab null-nullist. Oma võimalused peavad meil olemas olema,» ütles ta.

Suvi on Šveitsi turniirieelse ettevalmistusega hästi kursis. Tänased vastased pidasid võrdseid lahinguid käsipalli suurriikide Saksamaa, Prantsusmaa ja Hispaaniaga. «Šveitsi koondises domineerivad kaks pommitajat, kes ei piirdu mängudes sugugi paari-kolme väravaga. Viskejõud on neil kindlasti suur,» tutvustas Suvi šveitslaste tugevusi.

23 000 elanikuga Trauni linnakeses asuva HAKA Arenaga said koondislased tutvust teha eilsel treeningul. «Poisid kippusid kurtma, et põrandakate oli pisut pehme, aga tingimused on ju kõigile võrdsed. Mugav ja pisike saal, kus ei tohiks aukartust tekkida,» kommenteeris Suvi 1500 pealtvaatajat mahutavat halli. Tänasest mängust jääb suure tõenäosusega eemale Robert Lõpp, kes viimases turniirieelses laagris viga sai.

Eesti kuni 20-aastaste noormeeste käsipallikoondis mängib EM-finaalturniiril kolmandat korda. 2006. aastal lepiti samuti Austrias toimunud turniiril 16. ehk viimase kohaga. Kaks aastat hiljem sai toonane juunioride koondis Rumeenias 14. koha. Seejuures oli Mait Patrail toona turniiri suurim väravakütt.

Tänavune EM-finaalturniir peetakse Linzis ja Traunis 24.07–3.08.

Eesti alagrupimängude ajad:

24.07 kell 17.00 (Eesti aja järgi) Eesti - Šveits

25.07 kell 21.00 Eesti - Taani

27.07 kell 17.00 Eesti - Serbia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles