Eesti meeskond valmistub 12 tunni sõiduks Prantsusmaal

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Mündi.
Henri Mündi. Foto: Rauno Kais

22.-24. augustil Prantsusmaal sõidetaval 12-tunnisel quadide kestvussõidul MAXXIS Pont-de-Vaux Mondial stardib ka eestlaste võistkond ADDINOL Pole Position Quad Team, kuhu kuuluvad selle aasta alguses maailma raskeima Le Touque liivakrossi meeskondlikus arvestuses võitnud Priit Järvloo Martin Toovis ning Henri Mündi.

Quadide «Le Mans» ehk Pont-de-Vaux Prantsusmaal on üks maailma suurimaid motospordi sündmuseid ning Euroopa suurim kestvusõit quadidele, kus on võistlemas pea 600 võistlejat 30 riigist. Eestlaste meeskonna kapten Martin Toovis ning sõitjad Priit Järvloo ja Henri Mündi on kõik varasemalt Pont-de-Vaux võistlusel ka osalenud, aga mitte korraga ühes meeskonnas.

«Martin on meeskonna kapten, kuna ta on Eesti quadispordis hetkel kõige suuremate kogemustega sõitja, Priit oli jällegi eelmise aasta Euroopa neljas ja tänavu samuti väga heas hoos ja minu arvates oma elu parimas vormis ning Henri esindab meeskonnas nooruslikku hullujulgust. Seega meeskond on värvikas ja eeldused heaks tulemuseks on kindlasti olemas» rääkis tiimi mänedžer Aare Tamme.

Kuna tegemist on tavapärasest suuri hüppeid sisaldavast ja suhteliselt aeglase profiiliga motokrossirajast erineva rajaga, mis kulgeb ümber suure maisipõllu suhteliselt siledal pinnal ning sisaldab 500 meetrist peasirget, kus kiirused tõusevad pea 160 km/h, siis nõuab selleks võistluseks valmistumine erinevat lähenemist.

«Füüsiline treening toimub ikka nagu tavaliseks krossiks valmistumine, aga sõidutreeningud on erinevad. Kuna Prantsusmaal on väga kiire rada, siis osalesin suurte kiirustega harjumiseks eelmisel nädalavahetusel Rapla supermotol, kus enamus rajast kulges asfaldil,» rääkis Henri Mündi, kes sõitis Raplas välja kiireima ringiaja ja saavutas kokkuvõttes kolmanda koha. «Ühtlasi käime ka kiirustreeninguid tegemas Kehala ringil, mis sobib selleks ideaalselt, kuna sealne raja pinnas ja profiil on sarnased Pont-de-Vaux omale. Sellel nädalavahetusel osalen ka Tabasalu speedwayl, kuna seal on samuti lahtine pinnas ja kiirused suured,» lisas ta.

MAXXIS Pont-de-Vaux Mondial quadide kestvussõit sõidetakse 22.–24. augustil Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles