Pärna sõit Rally Estonial avaldas M-Sport meeskonna juhile muljet

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn ja James Morgan.
Sander Pärn ja James Morgan. Foto: Timo Anis

Sander Pärna ja James Morgani hea sõit auto24 Rally Estonial, kus nad saavutasid FIA ERC sarja etapil kaheveoliste autode arvestuses esikoha, ei jäänud märkamata ka autoralli MM-sarja meeskonna M-Sport juhil Malcolm Wilsonil. Asjaolu, et Pärn ja Morgan suutsid M-Sport poolt ehitatud 1,6 liitrise mootoriga Ford Fiesta R2 autoga edestada võimsamate kaheveoliste autodega konkurente, on Wilsoni sõnul hea näide, milleks on võimeline Fiesta R2 hea sõitja käes.

«Sanderi esitus oli muljetavaldav. Ford Fiesta R2 on väga konkurentsivõimeline ja usaldusväärne auto omas klassis ja hea sõitjaga võib ta edestada ka võimsamate autodega konkurente. Oleme näinud seda 2012. aastal, kui sellega sai hakkama tänavu WRC sarjas M-Sport meeskonnas sõitev Elfyn Evans Briti meistrivõistlustel ja on fantastiline näha, et järgmine sõitja, kes on samuti läbi meie sarjade ennast arendanud, on samuti selleks võimeline. Suurepärane esitus Sanderi poolt Eestis annab talle hea aluse võidelda Soomes Drive DMACK Fiesta Trophy sarja võidu eest ja säilitada oma liidrikohta selles sarjas,» rääkis M-Sport meeskonna juht Malcolm Wilson.

Selle aasta algusest koos sõitma hakanud Pärn ja Morgan näitasid, et Eesti-Briti segameeskonna koostöö paraneb iga ralliga, lisaks rallivõidule kaheveoliste autode klassis võideti oma klassis 15st katsest kaheksa.

Eestis valmistab ette ja hooldab Pärna Ford Fiesta R2 autot Indrek Tammvere juhitav CRC Car Rebuilding Company meeskond koostöös MM-Motorspordi ja Juss Rodeniga.

Pärna ja Morgani järgmine start on uuel nädalal Soome MM-rallil, mis algab neljapäeval, 31. juulil ja mis on neile selle aasta kolmas Drive DMACK Fiesta Trophy etapp. Kaks esimest etappi, Portugalis ja Poolas Pärn ja Morgan võitsid ja on sarja kindlad liidrid. Kokku sõidetakse sarjas viis etappi, lisaks Soome MM-rallile sõidetakse sellel aastal veel Saksmaa ja Hispaania MM-rallidel. Drive DMACK Fiesta Trophy peaauhinnaks on osalemine Drive DMACK meeskonna Ford Fiesta R5 autoga autoralli MM-sarjas WRC 2 klassis seitsmel etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles