Korjuse tiim stardib Spa ööpäevasõidule kaheksandalt kohalt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ART Grand Prix auto nr 99.
ART Grand Prix auto nr 99. Foto: Blancpain GT SERIES / Brecht Decancq

Sel nädalavahetusel Spa 24 tunni sõidul osaleva Kevin Korjuse tiim ART Grand Prix näitas kvalifikatsioonis kolmandat aega, mille sai kirja Korjuse meeskonnakaaslane Kevin Estre. Õhtuses suprekvalifikatsioonis paraku nii head tulemust välja sõita ei õnnestunud ja seega starditakse kaheksandalt kohalt.

Parima aja 2.18,710 sai kirja Audi Club Team WRT autot rooliv Laurens Vanthoor, talle järgnesid Ferrari AF Corse tiimi sõitja Alessandro Pier Guidi ja HTP Motorspordi Mercedes SLSil sõitnud Stef Düsseldorp. Estre'i parim ring oli Vanthoori omast 0,606 sekundit kehvem.

Eelkvalifikatsioonis oli ART Grand Prix auto numbriga 99 olnud seejuures kiireim. Tiimi teine auto tegi vabatreeningul suure avarii ning mehaanikud näevad endiselt vaeva selle üles ehitamisega, et homme algaval võidusõidul stardis olla. «Me ei tahtnud mingil juhul eksimust sisse lasta, sest meeskonna mehaanikutel on niigi teise auto remontimisega käed-jalad tööd täis. Pidime kõvasti vaeva nägema, et õiget seadistust leida, kuid lõpuks kõik klappis. Loodetavasti saavad mehaanikud sellest lisamotivatsiooni, sest neid ootab ees pikk öö,» kommenteeris Estre kvalifikatsiooni tulemust Blancpaini sarja koduleheküljele.

Teine Spa võistlusel osalev eestlane Marko Asmer, kes sõidab samas tiimis Aleksei Vassiljevi, Kazimieras Vasiliauskase ja Florian Spengleriga, stardib 47. kohalt. Sarnaselt Korjusele on ka Asmeri sõiduvahendiks McLaren MP4-12C, kuid Asmeri tiim võistleb kraad tagasihoidlikumaks Pro-Am klassis.

Spa 24 tunni sõidule antakse start homme, laupäeval Eesti aja järgi kell 17.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles