Horner vihastas Venemaa-küsimuse peale: me pole poliitikud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli võistkonna juht Christian Horner.
Red Bulli võistkonna juht Christian Horner. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 meeskonna juht Christian Horner vihastas ajakirjanike peale, kes püüdsid temalt enne Ungari GPd välja pinnida vastust, kas vormel-1 sarjale on kasulik siduda end Venemaa ja Aserbaidžaaniga.

Venemaa on pärast Malaisia lennuki allatulistamist Ida-Ukraina kohal rahvusvahelise kriisi keskmes, Aserbaidžaani süüdistatakse aga inimõiguste rikkumises. Vormel-1 karussell jõuab oktoobris esmakordselt Venemaale ning äsja sõlmiti ka leping, mille kohaselt kihutatakse alates 2016. aastast Bakuu tänavatel. «Te keskendute ainult negatiivsele,» nähvas Horner viimaks ajakirjanike pidevate pärimiste peale. «MMil osaledes usaldame promootorit ja FIAt ning osaleme neil etappidel nii kaua, kuni neile tundub, et meie sealviibimine on vajalik. Enamik teist (ajakirjanikest – toim) on samuti seal kohal. Miks? Sest te kas suhtute meie alasse kirglikult või teenite selle kajastamisega raha,» vahendab Autosport Horneri sõnu.

«Minu arvates on vale teha vormel-1 sarjast poliitilise sõnumi kandjat, kui tegu on spordiga. Peaksime rääkima sõitjatest, näiteks suurepärasest heitlusest meie ja Ferrari sõitjate vahel, mis leidis aset eelmisel etapil. Peaksime rääkima, millise suurepärase sõidu tegi stardirivi lõpust alustanud Lewis Hamilton. Selle asemel keskendume vaid negatiivsele ning ausalt öeldes on meil nendele küsimustele vastamisest juba üsna kõrini,» kurjustas britt.

«Nii et äkki küsite nüüd selle kohta, mis pühapäeval võidusõidus või homme kvalifikatsioonis juhtuma hakkab. Kui teil on muid küsimusi, suunake need palun härra Todtile või härra Ecclestone’ile, mitte võistkondadele,» lõpetas Horner.

Teda toetas ka Force India võistkonna omanik Vijay Mallya. «Leian, et võistkondadel ei peaks olema oma arvamust ühiskondlike ja poliitiliste teemade suhtes. FIA on igati võimeline otsustama, kus vormel-1 sari peaks sõitma ja kus mitte,» lausus Mallya.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles