Eesti mängib Venemaaga suletud uste taga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Kuhi
Keio Kuhi Foto: SCANPIX

Täna ja homme Taani koondisega kohtuvat Eesti korvpallikoondist ootab teisipäeva õhtul hoopis põnevam ettevõtmine – treeningmäng EM‑va­liksarjaks valmistuva Venemaa koondisega.

Mängu käigust pole huvilistel võimalik ülevaadet saada, kuna kohtumine peetakse Venemaa koondise treeningbaasis ja pealt­vaatajaid saali ei lubata. «Me ei võta kaasa isegi koondise amet­likku võist­lus­vormi, selle järele pole vajadust,» märkis Eesti Korv­palli­liidu pea­sekretär Keio Kuhi. «Tegemist on puhtalt treeningmänguga, kus tavapärased etiketireegleid ei järgita.»

Esialgu levis isegi info, et mängi­takse kohtu­niketa, kuid Eesti koon­dise peatreener Tiit Sokk lükkas selle ümber. «Reeg­lites võivad tulla mõnin­gad muutu­sed, nagu treening­män­gudel kom­beks – võib‑olla on rohkem minu­tilisi mõtlemisaegu või piken­dame veerand­aegasid. Need asjad lepitakse kokku vahetult enne mängu.»

Sokul oli hea meel, et tugeva korvpalliriigi koondis soovib eestlastega mängida. «Poisid on treeningutel kõvasti tööd teinud ja nüüd võivad nad võtta seda mängu nagu preemiat,» leidis ta. «Vas­tas on ikkagi tõe­liselt head mängijad, eriti suur tões­tamise koht tuleb meie pik­ka­del.»

Kuhi sõnul algasid läbirääkimised mängu osas kolmapäeval, otsus Venemaale sõita langetati neljapäeval ja eile käis ta meeskonnale kiirkorras viisasid vormistamas.

Eesti koondis sõidab Venemaale samas koosseisus, mis astub täna ja homme vastu Taanile. Võrreldes hiljuti Lätiga peetud kohtumistega on seltskonda lisandunud tagamees Martin Paasoja.

Kuhi rääkis, et ootamatult saabunud kutse tõttu ei hakatud esialgseid plaane muutma ja vanemaid mehi kiirkorras koondisega liitma.

Treeneritest sõidavad Venemaale kindlasti peatreener Tiit Sokk ja üldfüüsilise ettevalmistuse treener Priit Lehismets. Abitreener Alar Varraku minek on veel lahtine, kindlasti jääb koju Andres Sõber.

«Venemaa pool teab, et meil on mitu põhimängijat puudu,» märkis Kuhi. «Neil oli seda treeningmängu vaja ja seepärast olid nad meie koosseisuga nõus.» Sokk tunnistas, et temas tekkis kiusatus kutsuda Venemaale kaasa ka koondisega koos treenivad Rain Veideman ja Sten-Timmu Sokk, kuid mehed ise loobusid, viidates sellele, et pole veel mängimiseks valmis.

Eesti koondis sõidab Venemaale teisipäeva hommikul, mäng peetakse õhtul ja järgmisel hommikul naasevad eestlased koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles