Jaapani teadlane: Neymari edu taga on äärmiselt vähene ajutegevus

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar.
Neymar. Foto: SCANPIX

Jaapani teadlane ja neuroloog Eiichi Naiton on väitnud, et jalgpallimaailma üheks praeguseks tipptegijaks oleva Brasiilia koondise ja Barcelona meeskonna ründaja Neymari edukate esituste taga on minimaalne ajutegevus.

Soome väljaanne Iltalehti vahendas Naitoni arvamust, et Neymari ajutegevus on väljakul olles peaaegu minimaalne ja ta liigub justkui autopiloodil olles, mistõttu ongi tal võimalik teha tehniliselt nii suurepäraseid esitusi.

«Vähenenud ajutegevus tähendab, et koormust on vähem. See võimaldab mängijal ühel ajal sooritada erinevaid keerulisi liigutusi,» väitis Naiton.

Jaapanlaste uuringu kohaselt on mängu ajal Neymari ajutegevus kümme korda madalam kui keskmise amatöörmängija oma. Naiton lisas, et ilmselt oleksid tulemused olnud ligikaudu samasugused ka teiste staaride, näiteks Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles