Norralannade mure: MMil tuleb kanda liiga nappi riietust

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannakäsipall, pildil Hiina ja Jaapani mängijad.
Rannakäsipall, pildil Hiina ja Jaapani mängijad. Foto: SCANPIX

Norra rannakäsipalli naiskonna liikmed on Soome väljaande Iltalehti väitel pahased, sest nad peavad Brasiilias toimuval MMil kandma liiga nappe bikiine.

Iltalehti vahendas Norra rannakäsipallikoondise peatreeneri Eskil Berg Andreasseni sõnu, kelle jutu järgi on norralannad pahased, sest kohustuslik riietus MMil on liiga napp ja segab mängimist.

«Arvan, et on väga vale, et nad peavad mängima bikiinides,» rääkis Berg Andreassen. «See probleem on olnud teemaks juba pikka aega. Kui mängijad reegleid rikuvad, saame trahvi, aga mitmed mängijad on mulle öelnud, et see (bikiinides mängimine- toim.) ei ole meeldiv,» lisas norralannade treener.

Koondisesse kuuluv Catherine Korvald Odegaard kinnitas, et muudatusi oleks vaja. «Natuke pikemad püksid ei teeks kellelegi halba,» jäi norralanna kriitikaga siiski tagasihoidlikuks.

Lisaks enda hoolealuste ebamugavusele rõhutas norralannade treener Berg Andreassen, et just bikiinide kandmise kohustuslikkus seab rannakäsipalli kui spordiala ohtu. «Me ei saa kaasata naisi moslemiriikidest. Näiteks meeste alal investeerivad mitmed Araabia riigid sellesse sporti ja on selles väga head. Nendeks riikideks on näiteks Bahrein, Oman, Katar ja Kuveit,» selgitas Berg Andreassen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles