Forlan teenitult parim, Kuldse Saapa sai Müller

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uruguay koondise kapten, mulluse MM-finaalturniiri väärtuslikeimaks mängijaks valitud Diego Forlan.
Uruguay koondise kapten, mulluse MM-finaalturniiri väärtuslikeimaks mängijaks valitud Diego Forlan. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigis lõppenud jalgpalli maailmameistrivõistluste parimaks jalgpalluriks valiti Uruguay koondise ründaja Diego Forlan.


31-aastane Forlan edestas parima valimisel hollandlast Wesley Sneijderit ja hispaanlast David Villat.

«Ma ei osanud sellest isegi unistada, ma ei tulnud MMile eesmärgiga saada parima mängija auhind,» ei suutnud Forlan talle osaks langenud au uskuda. «Kuna olen ründaja, siis võib-olla mõtlesin veidi Kuldse Saapa (edukaima väravaküti auhind – toim) võitmisele, see olnuks normaalsem. Aga et võitsin parima mängija auhinna… naudin seda tunnustust ja olen väga õnnelik, kuid mõistan, et sain selle tänu meie koondise suurepärasele turniirile.»

Forlan avaldas, et oli juba varem kuulnud jutte, et just tema võib Kuldse Palli ehk siis parima mängija auhinna võita, aga ta ei tahtnud sündmustest ette rutata. Esimesena teatas talle auhinna võitmisest üks sõber Buenos Airesest, kes saatis talle õnnitlussõnumi. Seejärel kinnitas seda ka tema agent. «Mu telefon hakkas üha rohkem helisema. Ühtäkki tulid koondisekaaslased minu tuppa ja enne kui ma arugi sain, viskasid nad mu hotelli basseini,» naeris Forlan.

«Kui finaali vaatasin, sain aru, et olime sellele ka ise väga lähedal,» lausus Forlan pettunult. «Poolfinaalikaotus oli karm löök, mul läks paar päeva aega, et sellest üle saada.»

Parima noormängija tiitli teenis Saksamaa ridades MM-debüüdi teinud ründaja Thomas Müller. 20-aastane Müller lõi MMil viis väravat ja andis kolm resultatiivset söötu ning võitis seetõttu ka parimale väravakütile antava Kuldse Saapa, edestades samuti viis väravat löönud, ent vaid ühe resultatiivse söödu andnud Villat ja Sneijderit.

«See on esmakordselt MMil mänginu jaoks uskumatu saavutus,» rõõmustas Müller. «Muidugi on see suur au, aga parema meelega oleksin tahtnud MM-tiitlit võita.»

Turniiri parimaks väravavahiks valiti Hispaania koondise kapten Iker Casillas, kes lasi kuu aja jooksul oma selja taha palli lüüa vaid kahel korral, neist ehk kibedama mälestusena jääb meelde 0:1 kaotus alagrupiturniiri esimeses mängus Šveitsile. Aga pärast seda mängu läks Casillas üha paremasse vormi, veerandfinaalmängus Paraguay vastu tõrjus ta ka ühe penalti, lisaks tegi ta nii poolfinaalis kui ka finaalis suurepäraseid tõrjeid.

Headest esitustest hoolimata ei tahtnud Casillas kogu au endale võtta. «Ma pole mingi pühak, kaugel sellest,» märkis ta. «Mul on lihtsalt juba piisavalt kogemusi ja õnneks on mul ka annet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles