Triatloni karikasarja etapil domineerisid Hans Korman ja Kaidi Kivioja

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja ujumisdistantsil.
Kaidi Kivioja ujumisdistantsil. Foto: Jüri Suurkivi

Triatloni Eesti Karikavõistluste kuuendal etapil Sakus naeratas tugevama õnn seekord Hans Kormanile, kes sprindidistantsil toimunud võistlusel saavutas oma tänavuse hooaja esimese etapivõidu. Naiste arvestuses jätkus oodatult Kaidi Kivioja ülemvõim.

Hooaja varasemas faasis kahel korral, Paide ja Melliste karikaetappidel, finišheitluses napilt teiseks jäänud Kormanil avanes Sakus hea võimalus võiduarve avamiseks, seda enam, et sarja üks peafavoriite Harri Sokk taastus nädalatagusest Challenge Rothi täispika triatloni pingutusest ning tänasel karikaetapil kaasa ei teinud.

Korman ei tahtnud sedavõrd head võimalust käest lasta ning alustas koheselt tugeva ujumisetapiga, kulutades Valdeku karjääris aset leidnud 750 meetri pikkuse kroolidistantsi läbimiseks 10 minutit ja 54 sekundit. Hansust kiiremad suutsid vees olla vaid enamikel varasematelgi karikaetappidel veest esimesena väljunud Mati-Markus Kullamäe ning juunioride arvestuses startinud Arthur Kooser.

Rattaetapil näis hetkeks juba tunduvat, et Kormani võimalused tänavuses karikasarjas võidupunktid kirja saada jäävad vähemalt Sakus taaskord realiseerimata, kuid jooksurajal suutis Hans võistluse siiski otsustavalt enda kasuks pöörata ning finišeerus päeva parima jooksuaja toel tänavuse Saku triatloni võitjana.

Magus võit tuli Kormanile seekord ajaga 1:01:03, edestades järgnevalt lõpetanud Karl-Rauno Miljandit 43 sekundiga. Kahe esimese osaala järel esikoha konkurentsis liikunud Arthur Kooser pidi leppima kolmanda kohaga, kaotust võitjale 1 minut ja 6 sekundit. 

Naiste võistlusel oli taaskord stardis Kaidi Kivioja, mis koduses konkurentsis tähendab ülejäänud naisvõistlejate jaoks reeglina heitlust teise koha nimel. Erandiks polnud ka Saku võistlus, kus Kaidi tegi teistega vahe sisse juba ujumisetapil ning suurendas seda veenvalt järgneva kahe osaala vältel.

Järgmisel nädalalõpul Ungaris toimuval ITU maailmakarikaetapil startiva Kaidi lõppaeg finišis oli täna 1:04:48. Teisena lõpetanud Laura Kallas kaotas Kaidile 7 minuti ja 19 sekundiga, kolmandana lõpetanud Johanna Räppol kogunes kaotust üle üheksa minuti.

Sakus toimunud karikaetapi lastedistantsi käigus selgitati välja ka tänavused Eesti meistrid, kelleks krooniti E-klassis Kirke Kübar ja Rasmus Boisen, D-klassis Getriin-Marii Lessing ja Ervin Otto Prank ning C-klassis Merili-Mai Kivimets ja Johan Tamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles