Estonian Openi võitis Ivanov

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Ivanov.
Vladimir Ivanov. Foto: Igor Pissarev

Vladimir Ivanov alistas Estonian Openi tenniseturniiri finaalis lätlase Janis Podzuse 6:2, 7:6 ja võitis esmakordselt Eestis peetud ITF-i turniiri.

Mängu algus oli kindlalt Ivanovi kontrolli all. Ta ründas tempokamalt, lätlane eksis palju ega suutnud kuidagi oma tugevat, ent samas liiga keskele löödud pallingut maksma panna. Kuna Ivanov loovutas avasetis ka ühe servigeimi, ei võitnud ta veel kindlamalt kui 6:2.

Teine sett jätkus samas vaimus Ivanovi eduseisuni 4:1. Lisaks oli eestlasel varuks oma serv. Kuid ta kaotas oma pallingu, jättis siis kasutamata kaks murdepalli ja ootamatut võimalust näinud Podzus sattus hoogu. Nüüd tundus juba lätlane pidurdamatu - peaaegu iga rünnak õnnestus. Podzus teenis seisul 5:4 Ivanovi pallingul neli settpalli, aga Ivanov päästis need kõik ja lõpuks otsustas mängu tie-break. Taas sai Podzus varem settpallid seisudel 6:5 ja 7:6, aga Ivanov viigistas. Seejärel juhtis juba Ivanov ja realiseeris lõpuks neljanda matšpalli seisuks 12:10.

«Kuni seisuni 4:1 teises setis oli mäng minu kontrolli all. Küllap vastane arvas, et enam pole midagi kaotada, paar korda virutas ründelöögi täiest jõust, aga õnnestus. Nii see tennis on, et üks hakkab natuke paremini mängima ja teine annab kuskilt järele ning tasemelt ma ju temast nii kõvasti üle polnud, et suurelt võita,» arutles Ivanov.  «Jooksus on nii, et kui üks on ikka kiirem, siis teine enam edu tagasi ei tee, aga tennises võib kõike juhtuda. Lõpuks on muidugi hea meel, et kodus võitsin - kindlasti oluline tähis karjääris.»

Varem oli Ivanov võitnud kaks ITF-i turniiri Soomes ja ühe Kasahstanis, kuid viimasest võidust (2012 august) oli möödas peaaegu kaks aastat.

Naiste üksikmängu finaal, mis oli meeste omast veel pikem, lõppes ungarlanna Csilla Argyelani võiduga. Ta alistas venelanna Aleksandra Artamonova 7:6, 2:6, 7:5. Selles mängus oli ootamatuid pöördeid kord ühele ja siis teisele poole märksa rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles