Golfi EM Jõelähtmel: hispaanlannade duelli võitis uue raja rekordiga Luna Sobrón

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luna Sobron.
Luna Sobron. Foto: Urman Kamdron

Jõelähtmel toimunud Golfi Euroopa meistrivõistlustel naistele võitis 64 Euroopa parima naise seas toimunud finaalis 278 löögiga (-10) Luna Sobrón, kes mängis välja ka uue Jõelähtme rajarekordi tänase 66 löögiga. Teiseks jäi kahe päeva liider Noemi Jimenez. Kolmandaks koha saavutas Céline Boutier. Võitja selgitati välja play-off’is.

Võistluste finaalpäev pakkus põnevat vaatamist kuni viimaste löökideni välja ning võitja otsustati alles play off’is. 18. ehk viimasele rajale läks liidri kohal Noemi Jimenez (WAGR 9), kellest jäi ühe löögiga maha tema kaasmaalane Luna Sobrón (WAGR 30). Sobrón alustas viimast rada väga pika ja suurepärase avalöögiga, kuid rada lõpetati võrdse tulemusega. Seega otsustati võitja hispaanlannade pikas duellis play-off’is, kus võitja selgitamiseks oli vaja kaheksat rada. See esineb golfimaailmas harva.

Võitja jäi oma tänase mänguga väga rahule. «Mängisin täna väga head mängu. Mulle on ka suur au, et suutsin teha raja rekordi,» ütles Luna Sobrón. Napilt teiseks jäänud Noemi Jimenez kiitis esikoha võitnud Sobróni mängu. Jimeneze sõnul ei osanud ta arvata, et võitja selgitamiseks läheb vaja pikka play off’i. «Mängisime täna mõlemad hästi, aga keegi pidi võitma,» lisas Jimenez. 

Võistluste kõrgeima ranking’uga (WAGR 4) mängija prantslanna Céline Boutier püsis esikohakonkuretsis kuni viimase rajani, kuid lõpetas 3. kohaga. Tiitlikaitsja Emily Kristine Pedersen lõpetas võistluse alles 14. kohaga, tehes tulemuseks 289 lööki (+1) ning seekord medalikonkurentsi ei sekkunud. Esimese päeva liider ja rajarekordi omanik hispaanlanna Nuria Iturrios viimasel päeval oma mängu korralikult käima ei saanud ja lõpetas finaalpäeva tulemusega 294 lööki (+7), mängides oma edu täielikult maha. See tulemus andis talle alles 35. koha.

Finaalpäeva paremusjärjestus: 1. Luna Sobrón (-10); 2., Noemi Jimenez (-10); 3. Celiné Boutier (-6).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles