Piltuudis: ratturi rabav jalafoto tõi kaasa dopingusüüdistuste laviini

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bartosz Huzarski tegi ränga etapi järel oma soonilistest jalgadest foto, mis tõi kaasa süüdistused dopingu tarvitamises.
Bartosz Huzarski tegi ränga etapi järel oma soonilistest jalgadest foto, mis tõi kaasa süüdistused dopingu tarvitamises. Foto: Facebook / Bartosz Huzarski

Tour de France’il osalev Poola rattur Bartosz Huzarski postitas Facebooki pildi oma jalgadest, mis tõi mehele ootamatult kaela süüdistustelaviini dopingutarvitamises. Huzarski oli seetõttu sunnitud leidma hetke, et oma Facebooki-konto vahendusel olukorda kommenteerida.

Üliraske 18. etapi järel oma soonilistest jalgadest pildi üles riputanud Huzarskit hakati otsekohe süüdistama keelatud veredopingu tarvitamises. «Ma ei oodanud, et see foto nii suurt segadust tekitab,» kirjutas Huzarski vastuseks. «Minu jaoks pole tegu mingi paljastusega, sest näen sellist pilti mitte küll igapäevaselt, aga siiski sageli – eriti juhul, kui oleme palava ilmaga ränga etapi läbinud,» lisas ta.

«Inimesed kirjutavad igasuguseid asju: see on võimatu, see pole normaalne, see on ebatervislik, see viitab dopingule... Loomulikult pole mul jalad nagu Victoria’s Secreti modellil, tänavanurgal köögiviljapoes töötaval müüjal või kontoritöötajal, kes sõidab kolm korda nädalas kümme kilomeetrit rattaga või jookseb tunnikese,» ironiseeris Huzarski. «Paraku käivad asjad elus teisiti ja seetõttu te sellist pilti näetegi. Kindlasti pole see tervisele kahjulik!»

Huzarskit asusid kiirelt kaitsma ka paljud asjaga kursis olevad spordisõbrad, märkides, et veenide laienemine on loomulik, kuna pärast rasket pingutust peavad nad verd tagasi südameni kandma. Lisaks on Huzarski foto teinud püsti seistes, mistõttu veenid juba gravitatsiooni mõjul verega täituvad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles