Taani sai löödud, ees ootab Venemaa

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kurbas (palliga) oli eile Eesti täpseim, kuid päev varem jäi tema arvele kaks silma.
Tanel Kurbas (palliga) oli eile Eesti täpseim, kuid päev varem jäi tema arvele kaks silma. Foto: Kristjan Teedma

Koondise peatreeneri Tiit Soku sõnul on kontrollmängudes kerkinud esile erinevad mängijad.

Eesti korvpalli B-koondis pidas südasuvise kuumuse kiuste nädalavahetusel kaks sõprusmängu Taaniga, põhimeeskonda pääsemise eest võitlevad noored mehed said kaks väärt võitu.

Tartu Ülikooli lämbes spordihoones jäädi eile peale koguni 94:67 ning koondise peatreener Tiit Sokk võis hoolealuste esitusega rahule jääda: «Nagu ma enne mänge ütlesin, siis Taanit me ikkagi tulime võitma ja tahtsime võita.»

Kui laupäeval Viljandis peetud kohtumise võitis Eesti vaid 10 punktiga, 75:65, siis eile haarati ohjad juba esimesel poolajal, kui väljakuperemehed pääsesid juhtima 52:34. Sokk tunnistas, et Tartus peetud kordusmäng oli meeskonnale kergem.

«Kui eile (laupäeval – toim) oli veidike raskem, sest meid pandi surve alla, siis nüüd suutsime ise survet avaldada,» rääkis Sokk. «Ka psühholoogiline pool oli kergem, sest vastane oli juba tuttav, ja eks meie saime kergeid korve ka, aga nemad nii kergeid viskeid ei saanud.»

Teisele poolajale tulid eestlased ilma Indrek Kajupangata, kes vigastas vahetult enne avapoolaja lõppu paremat põlve, hüppas ühel jalal riietusruumi ega naasnudki sealt enam. Taanlased suutsid ilma olulise lülita jäänud eestlasi üllatada siiski vaid korra, kui kolmandal veerandajal oli tablool korraks 64:52. Siis võttis aga Sokk minutilise mõtlemisajaga ja Eesti läks taas oma teed.

«Kolmandal veerandajal nad korraks tulid mängu, kui me tegime seitse-kaheksa pallikaotust, aga see oli rohkem meie enda viga ja hooletus. Nad nägid iga viske saamiseks vaeva ja lõpuks viimasel veerandajal siis murdusid,» lisas Sokk.

Eilses suureskoorilises võidumängus kerkis eestlaste resultatiivseimaks Tanel Kurbas, kes laupäeval viskas Viljandis vaid kaks punkti, kuid jagas seitse korvisöötu. Eile jäi Kurbase arvele omakorda 18 punkti, aga mitte ühtegi korvisöötu.

«Eile (laupäeval – toim) sain ma rohkem sööta, aga täna jooksid nad rohkem korvi alla kokku ja mina jäin just eemale ning sain visata. Eks neli aastat on siin saalis juba harjutatud ka, ei tohi eksida,» rääkis Kurbas, kes vähemalt kevadeni teenis klubileiba Tartu Rockis, mille koduhalliks on just eilne mängupaik.

Kuigi võidud taanlaste üle olid magusad, ei tasu üleliia kõrgustesse Kurbase sõnul sellest tõusta. «Ka neil on nooremapoolne meeskond, aga Eesti on ikkagi kõvem korvpalliriik ja kaotus poleks tulnud kõne allagi,» ütles Kurbas.

Mängud Taaniga ei olnud Eesti B-koondisele esimene jõukatsumine, sest üle-eelmisel nädalal mängiti kaks korda ka Lätiga ning saadi kirja võit ja kaotus. Peatreener Sokk tunnistas, et kuna neljas mängus on esile kerkinud erinevad mehed, on raske kedagi otseselt esile tõsta.

«See on väga raske, sest terve võistkond on sama asja eest väljas ja kõik tahavad sama asja. Meil ei ole individuaalala, vaid meeskonnamäng. Eks on erinevaid esitusi ka tehtud, aga oluline on see, kui meeskond võidab,» ei hakanud Sokk kedagi eraldi kiitma ega laitma.

Uuel nädalal ootab Eestit ees kõva Venemaa koondis. Soku arvates on kolme järjestikuse võidu pealt väga hea nii tugeva vastasega kohtuda. «Ongi paras aeg Venemaaga mängida, muidu hakatakse endast veel liiga hästi mõtlema,» muheles Sokk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles