Austraalia tõusev täht õpetab neljakordset maailmameistrit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel (vasakul) ja Daniel Ricciardo
Sebastian Vettel (vasakul) ja Daniel Ricciardo Foto: SCANPIX

25-aastane austraallane Daniel Ricciardo teeb esimest hooaega kaasa vormel-1 sarja tõelises tipptiimis ning seni on tema etteasted olnud väga muljetavaldavad. Ta on kerkinud sisuliselt Red Bulli meeskonna esisõitjaks ning tiimikaaslasest neljakordne maailmameister Sebastian Vettel jääb punktitabelis kaugele Ricciardo selja taha. Austraallase sõnul on Vettelil tema pealt nii mõndagi õppida.

Ricciardo on käimasoleval ainus mees, kes Mercedese pilootide Nico Rosbergi ja Lewis Hamiltoni kõrval etapivõiduni on jõudnud. Austraallane sai karjääri esimese etapivõidu Kanadas ning trofeekappi tuli lisa läinud pühapäeval Ungaris. Ühtlasi kerkis ta ka vormel-1 üldtabelis Mercedeste järele kolmandale kohale. 131 punkti kogunud Ricciardo jääb sarja liidrist Nico Rosbergist maha 71 punktiga.

Neljakordne maailmameister Vettel on aga tänavusel hooajal raskustes ning Ricciardoga konkureerimine on muutunud keeruliseks – sakslane on 88 punktiga üldjärjestuses kuuendal kohal.

Samas paistab, et mehed saavad omavahel edndiselt hästi läbi ning täiendavad üksteist. «Neljakordse maailmameistri kõrval sõita on väga hea, kuna saan temalt palju õppida. Saan kulisside taga vaadata, kuidas ta töötab,» rääkis Ricciardo Saksamaa meediale. «Samas arvan ma, et viimaste sõitude põhjal on temal minu pealt ka midagi õppida. See on hea, et me üksteist täiendame.»

Ricciardo jaoks on käimas karjääri neljas hooaeg vormel-1 sarjas. Enne Red Bulliga liitumist sõitis ta HRT ja Toro Rosso meeskondades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles