Nõmme Kalju tugevdas meeskonda talendika noore prantslasega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lille'i noorteakadeemia kasvandik Nicolas Galpin liitus Nõmme Kaljuga
Lille'i noorteakadeemia kasvandik Nicolas Galpin liitus Nõmme Kaljuga Foto: Nõmme Kalju

Nõmme Kalju jalgpalliklubiga liitus Prantsusmaa meeskonna Lille’i kasvandik Nicolas Galpin, kes sõlmis klubiga 5-aastase lepingu.

«Mul on väga hea meel liituda ambitsioonika klubiga nagu Nõmme Kalju, kus on võimalik mängijana areneda ja püüda riigi meistritiitlit,» lausus Galpin. «Enne Eestisse tulekut teadsin ma nii Allanit (Kimbaloula) kui ka Reginaldi (Mbu Alidor), kellega koos mängisime Prantsusmaal Lille’i akadeemias. Nad ütlesid klubi kohta palju positiivset ning ma olen väga rahul oma valikuga.»

Kalju peatreener Igor Prinsile on mängumees hea mulje jätnud. «Korraliku tehnika ja kiirusega huvitav vasakujalgne mängumees, kes sai jaanuaris meil mõned mängud mängida. Ajal, mil meie meeskonnas on päris palju vigastatuid, tuleb selline tasemel mängumees kahtlemata kasuks,» sõnas Prins.

Täisnimega Nicolas Jacques Andrè Galpin on 21-aastane vasakujalgne prantsuse vasakkaitsja, kes suudab vajadusel ka paremkaitses mängida. Oma oskusi näitas ta juba kolmapäeval, kui Kalju duubli eest vasakkaitses korraliku esituse tegi.

Nicolas Galpin alustas oma jalgpalluriteed INF Clairefontaine'i kuulsast noorteakadeemiast, kust on jalgpalliharidust omandanud ka sellised suurnimed nagu näiteks Nicolas Anelka, Thierry Henry, Hatem Ben Arfa, Abou Diaby, William Gallas ja Louis Saha. Lille’i noorteakadeemiaga liitus ta 2009. aastal ning mängis seal kaks aastat, pärast mida otsustas tollal Prantsusmaa tugevuselt teises liigas pallinud Amiens SCga liituda. Enne Kaljusse siirdumist käis pallur testimisel Inglismaal Blackburn Roversis ning Hispaanias Granadas ja Getafes.

Oma debüüdi võib Galpin teha täna, kui Kadrioru staadionil võõrustatakse algusega kell 19.00 Tallinna Kalevit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles