Tugev rattasõit tagas Emeri Lepale Haapsalu triatlonil esikoha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triatlon
Triatlon Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Vaatamata tihedale võistluskalendrile oli üheksandat korda toimuval Haapsalu triatlonil tänavu stardis enam kui poolsada võistlejat. Traditsioonilisel võistlusrajal, kus tuli läbida 350 m ujudes, 20 km rattasadulas ning 4 km jooksusammul, osutus seekord kiireimaks Emeri Lepp.

Juba stardihetkest alates sööstis Emeri koheselt oma teed, ujudes lähikonkurentide ees endale ette enam kui pooleminutilise edumaa. Seejuures oli Lepp ka ainus, kes Väikeses Viigis toimunud 350 meetrise ujumisdistantsiga suutis vähem kui viie minutiga toime tulla.

Ka rattarajal ei andnud Emeri teistele armu ning suurendas konkurentsitult päeva parima rattaaja toel oma edumaad veelgi. Emeri rattasõit oli võrreldes kaasvõistlejatega sedavõrd kiire, et Toomas Lelovi poolt väljasõidetud teine rattaaeg oli tervelt kahe minuti jagu liidri omast nõrgem.

Kuigi suures eduseisus jooksurajale siirdudes näis Lepa võit olevat enam kui kindel, suutis Toomas Lelov ikkagi võistluse veel põnevaks teha. Koguni 2 minutit ja 50 sekundit kiirem jooksuaeg tõi Lelovile esikoha juba pea et käeulatusse, kuid lühike võistlusmaa töötas seekord Emeri kasuks.

Võitjana lõpetanud Emeri Lepa lõppaeg finišis oli 52 minutit ja 28 sekundit. Lelov pidi talle teisena alla vanduma 16 sekundiga. Kolmandana finišeerus Aivar Koppas ajaga 0:55.02.

Naiste arvestuses pretendeerisid Haapsalu triatloni võidule õed Rahel ja Laura Kallas, kes käesoleval hooajal varemgi mitmetel võistlustel esikohale konkureerinud. Enam kui kolm minutit kiirem rattaaeg tagas seekord edu Rahelile, kelle võiduajana läksid protokolli kirja numbrid 0:59.44. Teisena ületas finišijoone Laura, kolmandana Gerda Algre.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles