Vigastusest taastuvat Tribuntsovi EMist eemalejäämine ei morjenda

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Tribuntsov.
Ralf Tribuntsov. Foto: Jaanus Lensment

Vigastuse tõttu augusti keskpaigas toimuvatelt ujumise Euroopa meistrivõistlustelt eemalejääv Ralf Tribuntsov kinnitas, et on vaikselt paranemas ega ole tiitlivõistlustelt eemalejäämisest liiga löödud.

Tribuntsov avalikustas eelmisel nädalal, et teda vaevab roietevaheliste lihaste närvipõletik, mistõttu olid raskendatud nii ujumine kui ka igapäevased toimetused.

«Praegu on juba enam-vähem olla ja valu väga ei tunne,» rääkis Tribuntsov. «Alguses oli ujumine väga valus. Jalutada ja ka joosta oli okei, aga kui näiteks voodis selili olin, siis oli valus püsti tõusta,» rääkis Tribuntsov.

Praeguseks pole Eesti ujumiskoondise üks kõvematest tegijatest veel basseini saanud minna, aga lähinädalatel on see juba plaanis. «Praegu naudin suve, aga augusti alguses tahan ikka juba vette minna. Ameerikasse sõidan ära 19. augustil, aga ei tahaks sinna minna päris nii, et pole üldse vette saanud,» rääkis Tribuntsov lähiajal eesootavatest plaanidest.

Vigastuse ja vähese treenimise tõttu peab Tribuntsov aga vahele jätma augusti keskpaigas toimuva EMi. Noormees tunnistas, et kuigi võistlustest loobumisest on kahju, leidub igas ebaõnnestumises ka veidike head. «Jah, ikka on kahju, sest selle nimel me tegimegi tööd ja nägime vaeva. Samas enne Ameerikat on hea natuke puhata, nii et eks ma natuke võitsin ja natuke kaotasin,» jäi Tribuntsov optimistlikuks.

13.-24. augustini toimuvale EMile on praeguse seisuga sõitmas Eestist 11 ujujat. A-normi täitjaid on seitse (Tess Grossmann, Maria Romanjuk, Martti Aljand, Martin Liivamägi, Pjotr Degtjarjov, Martin Allikvee, Filipp Provorkov), B-normi on suutnud täita neli sportlast (Kätlin Sepp, Sigrid Sepp, Maria Harutjunjan, Fred Karu).

Koondise peatreeneri Riho Aljandi sõnul kellelegi teisel peale Tribuntsovi ettevalmistusega probleeme pole. «Kõik on esialgu treeningutel: kes kodus, kes laagris,» kinnitas Aljand, et tervisemuresid pole.

Ujumise EM toimub Berliinis 13.-24. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles