Niki Lauda ülestunnistus: Mercedese tiimikäsud tulid paanika tõttu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda.
Niki Lauda. Foto: SCANPIX

Eile Ungaris sõidetud vormel-1 sarja etapil kütsid kirgi Mercedese tiimi korraldused, mille järgi paluti Lewis Hamiltonil endast mööda lasta tiimikaaslane Nico Rosberg. Hamilton keeldus ning lõpetas kolmandal kohal, Rosberg oli neljas. Mercedese tiimi juht Niki Lauda tunnistas, et meeskonna käskude taga oli ootamatu paanika.

«Meeskond oli uskumatult suure stressi all,» tunnistas Lauda. «Mercedes on harjunud sellega, et sõitu juhitakse ja meie sõitjad võistlevad eelkõige omavahel. Sellel etapil oli kõik teistmoodi kohe etapi alguses rajale tulnud turvaauto ja märgade tingimuste tõttu, nii et seetõttu pidime igal minutil midagi ümber otsustama. See käsk tuli paanika tõttu, sest tahtsime tagasi teha seda, mida olime kaotamas,» selgitas Lauda.

Eilse etapi võitis Red Bullil sõitev Daniel Ricciardo, teise koha sai Mercedese meeste ees Ferrari rooli keerav Fernando Alonso.

Üldarvestuses jätkab liidrina Rosberg, kellel on 202 punkti. Hamiltonil on teisena 191 ja Ricciardol kolmandana 131 punkti. Pärast Ungaris sõidetud etappi ootab F1 karusselli ees suvepaus ja järgmine etapp sõidetakse 22.-24. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles