Rassismiskandaali sattunud Clippersi omaniku hagi kukkus läbi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Sterling ja tema naine Shelly.
Donald Sterling ja tema naine Shelly. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA sel kevadel rassismiskandaali sattunud Los Angeles Clippersi omaniku Donald Sterlingu hagi oma naise ja tema klubimüügi plaani vastu kukkus läbi.

Sterling sattus sel kevadel rassismiskandaali, kui tegi mustanahaliste mängijate suhtes ebasobivaid avaldusi. Seepeale määras NBA talle eluaegse keelu nii liigast kui ka Clippersist ning kui arstid diagnoosisid Sterlingul Alzheimeri tõve tunnuseid, anti klubi ja sellega seonduvad õigused üle tema naisele Shellyle.

Shelly Sterling tegi tehingu endise Microsofti tegevjuhi Steve Ballmeriga ning nõustus klubi kahe miljardi dollari eest maha müüma. Donald Sterling polnud aga sellise asjade käiguga rahul ja nii esitas ta hagi, et Clippersi müük peatada.

Nüüdseks on selgunud, et antud juhtumi kohtunik Michael Levanas otsustas, et Shelly Sterlingu tehtud tehing on õiguspärane ega kahjusta Clippersi huve ning seetõttu lubab ta tehingu toimumist. Donald Sterlingut otsuse väljakuulutamise ajal kohtusaalis polnud, aga tema advokaadid plaanivad otsuse edasi kaevata.

Donald Sterling sattus rassismiskandaali aprilli lõpul, kui ajakirjandusse lekkis helisalvestis, kus Sterling palub oma tüdruksõbral V. Stivianol klubi mängudele mitte tuua mustanahalisi pealtvaatajaid. «Miks sa pead vähemustega koos fotodele jääma?» kommenteeris Sterling oma tüdruksõbra Instagrami postitatud fotot, kus neiu oli peal koos legendaarse Magic Johnsoniga. «Ära too teda minu mängudele, okei?» lisas Sterling telefonivestluses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles