Ott Tänak: Soome ralli võib tulla päris lahe võidusõit

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rally Estonial.
Ott Tänak Rally Estonial. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Paljude rallisõitjate jaoks autoralli MM-sarja kõige oodatuim ralli, Neste Oil Rally Finland, stardib juba sellel neljapäeval. Eestlased Ott Tänak ja Raigo Mõlder lähevad sellele kruusateede GP'ks kutsutavale rallile vastu hea tundega.

Poola MM-ralli WRC 2 klassi ja auto24 Rally Estonia, FIA ERC sarja etapi võidud on lisanud Tänakule ja Mõlderile kindlust ja mõlemal rallil suudeti Ford Fiesta R5 autoga kätte saada hea rütm. Soomes püütakse taas WRC 2 punkte, seda Drive DMACK Rally Team Ford Fiesta R5 autoga.

Täna on Tänakul ja Mõlderil teine rajaga tutvumise päev, nädalavahetusse jäi aga ralli eelne test. 

«Soome on võrreldes auto24 Rally Estoniaga üsna erinev ralli, seda saab öelda juba peale testi. Pool aega veedad siin õhus ja kogu aeg toimub midagi. Sarnane joon Eestiga on kiirus. Test oli meil väga töine ja vaatamata tehnilistele probleemidele saime auto enda hinnangul selliseks nagu vaja ja saame kindlalt rallile vastu minna,» rääkis Tänak peale testi. 
 
Tänaku eelmine start Soome MM-rallil oli 2012. aastal, kui ta koos Kuldar Sikuga tuli Ford Fiesta RS WRC autol üldarvestuse kuuendaks. Tänavu on kavas palju uusi katseid, mis Tänaku hinnangul on head.
 
«Palju on uusi katseid ja peale esimest rajaga tutvumise päeva saan öelda, et need uued katsed on väga laheda iseloomuga. Usun, et kui saame kõik klappima, võib siit tulla päris lahe võidusõit,» ütles Tänak. 
 
Neste Oil Rally Finland keskuseks on traditsiooniliselt Kesk-Soomes asuv Jyväskylä linn, linna keskel, Paviljonki alal asub ralli hooldusala ja stardi-ning finišipoodium. Ralli algab Laajavuori testikatsega neljapäeval kell 8.00. Ralli pidulik start on neljapäeval kell 15.00 Jyväskyläs ja esimene katse on neljapäeval kell 16.08. Ralli avapäeval sõidetakse kokku neli kiiruskatset kogupikkusega 59,51 kilomeetrit. Ralli lõppeb pühapäeval Ruuhimäki Power Stage katsega, kokku sõidetakse 26 kiiruskatset kogupikkusega 360,94 kilomeetrit. Võrreldes varasema paari aastaga on Soome MM-ralli taas kompaktsem, enam ei minda Lahti ümbrusesse. Reedel sõidetakse ka kahel korral osa legendaarsest Ouninpohja katsest, välja on jäetud esimene pool ja katse kannab tänavu Kakaristo nime. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles