Legendaarne Mart Poom meenutas karjääri tipphetki

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Poom tähistab Derby Countyle löödud väravat
Mart Poom tähistab Derby Countyle löödud väravat Foto: www.safc.com

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) koduleheküljel on tänaseks avauudiseks intervjuu Eesti koondise väravavahtide treeneri Mart Poomiga.

Intervjuus vaatab koondise särgis 120 mängu kaasa teinud väravavaht tagasi oma karjäärile ning keskendutakse tema Inglismaa-aastatele. Ootuspäraselt pakub kõneainet Poomi debüüt Derby County särgis, kus võideti 3:2 Manchester Unitedit. Poomiga koos tegi selles mängus debüüdi Costa Rica endine tähtmängija Paulo Wanchope. «Ma olin meeskonnaga liitunud alles paar päeva enne mängu ning ei teadnud isegi kõigi mängijate nimesid. Meie särgimänedžeril polnud isegi minu nimega särki. Ta ostis Manchester Unitedi poest ühe väravavahi särgi, tuunis seda veidi musta materjaliga ning trükkis selja peale minu nime. Mul on see särk siiani alles,» meenutas Poom

Samuti tuleb intervjuus juttu Poomi legendaarsest väravast just Derby County vastu, kui eestlane Sunderlandi värve kandis. «See oli sürreaalne. Imeline päev ja imeline hetk minu elus. Ma ei tahtnud väravat tähistada, kuid meeskonnakaaslased proovisid ikka mulle selga hüpata,» selgitas Poom omamoodi tähistust, kus ta oma meeskonnakaaslastel eest ära jooksis. «Pärast kohtumist tõusis rahvas tervel staadionil püsti ja aplodeeris mulle. See oli suurepärane tunne.»

Pärast legendaarset väravat anti Inglismaal välja ka eestlasele pühendatud Poominatori õlu. «Üks kohalik raadiokommentaator kutsus mind Poominatoriks ning selle järgi sai õlu ka oma nime. See hüüdnimi käib minuga siiani kaasas. Mul on paar pudelit õlut veel alles,» ütles Eesti läbi aegade parim väravavaht.

Poom viib väravavahtide treenerina Eesti koondise vastu uuele Euroopa meistrivõistluste valiksarjale, mis algab juba 8. septembril kodusel Lilleküla staadionil matšiga Sloveenia vastu.

Täispikka intervjuud saab lugeda FIFA.com leheküljelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles