Kõrges eas suri teenekas tennisetreener Alfred Keerd

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2008. aastal autasustas Alfred Keerd (keskel) Eesti meistreid
2008. aastal autasustas Alfred Keerd (keskel) Eesti meistreid Foto: Liis Treimann

Eesti tenniseüldsust on tabanud raske kaotus – lahkunud on tennisist ja tennisetreener Alfred Keerd, teatas Eesti Tennise Liidu kodulehekülg.

Keerd sündis 1915. aasta märtsis Tallinnas. Tennist hakkas ta mängima J. Westholmi gümnaasiumi õpilasena ja enne sõda jõudis tulla Eesti meistriks paarismängus ning jõudis finaali üksikmängus. 1938. aasta Eesti mängudel kuulus ta võidukasse Tallinna võistkonda.

Keerdi parimad tenniseaastad nurjas sõda. Ta mobiliseeriti Saksa sõjaväkke ning seetõttu oli sunnitud end varjama peale sõda veel 11 aastat metsavennana. Alates 1956. aastast töötas Keerd tennisetreenerina ja on tulnud ka paljukordseks Eesti seenioride meistriks.

Keerd on Eesti Tennise Liidu auliige ja teda on autasustatud Kotkaristi IV klassi teenetemärgiga. Keerdi õpilatele ja kolleegidele jääb meie vanimast tennisistist mälestus kui erakordselt helgest inimesest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles