Eesti endurosõitjad tõid Lätist mitu esikohta

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Leok.
Martin Leok. Foto: Rauno Kais

Vidrižis toimus Balti, Läti ja Leedu enduro meistrivõistluste etapp, kust toodi Eestisse hulgaliselt poodiumikohti.

Absoluutarvestuses võitis kahe päeva aegade tulemusena leedulane Arunas Gelažninkas (KTM), kes edestas Martin Leokit (KTM, Sõmerpalu MK) ainult 7 sekundiga. Kolmanda koha sai soomlane Matias Savo (Beta), tema kaotas leedulasele 53 sekundiga. Need kolm meest moodustasid esikolmiku ka E2 masinaklassis, kuid selle vahega, et etapi võitis Leok, kes oli leedulasest parem just teisel päeval, Salole kuulus ikka kolmas koht. Sõmerpalu motoklubile kulges see võistlus eriti hästi, kuna nende sõitjatest mahtusid veel esikuuikusse neljanda ja viienda koha saanud Elary Talu (E2 klassis 5-s) ja Veiko Rääts (mõlemad KTM).
 
E1 klassis võttis võidu Rääts, kes oli avapäeval kiireim ja teisel teine. Eestlasele järgnesid leedulane Julius Šimkus (Yamaha) ja lätlane Martiņš Vinters (KTM).
 
Masinaklassis E3 võtsid kolmikvõidu lätlased Lauris Ermanis (Husqvarna), Kristians Evarsons ja Einars Vinters (mõlemad KTM), eestlastest olid Mart Meeru (KTM, Sõmerpalu MK) 8-s ja Jüri Brauer (Gas Gas, Tartu Enduro Klubi) 11-s.
 
Seeniorite arvestuses tõi võidukarika Eestisse Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse MK) ning hobiklassis sõitis end poodiumile Vaido Kalm (KTM, Sõmerpalu MK), kes oli leedulase Mindaugas Daugela järel teine. Janar Kukk (Gas Gas MK) oli selles klassis neljas ja Tiit Libe (AYR Racing Team) kuues.
 
Klubide arvestuses kuulus Sõmerpalu motoklubile Läti klubi Motosports Racing Team järel teine koht, kusjuures eestlased jäid lõunanaabritele alla ainult 1 punktiga.
 
Läti, Leedu ja Balti enduro meistrivõistlused jätkuvad 16.-17. augustil Lätis Zantes.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles