Sander Pärn: Soome MM-rallil on eesmärgiks poodium

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn ja James Morgan.
Sander Pärn ja James Morgan. Foto: Timo Anis

Soome MM-ralli stardib juba sellel neljapäeval ja tegu on ühtlasi ka selle aasta Drive DMACK Fiesta Trophy sarja kolmanda etapiga, kus sõidab Sander Pärn.

Tegu on sarjaga, kus 12 meeskonda sõidavad identsetel, M-Sport meeskonna poolt ette valmistatud esiveoliste Ford Fiesta R2 autodega. Maailmameistrivõistluste etappide raames peetava sarja kaks esimest etappi sõideti Portugali ja Poola MM-rallide raames, ning mõlemad etapid võitsid Sander Pärn ja James Morgan. Sarja kindlad liidrid on valmis Soome kiireteks ja hüppeid täis katseteks, eesmärk on näidata kindlat ning kiiret sõitu, jõuda poodiumile ja kindlustada oma liidrikohta Drive DMACK Fiesta Trophy sarjas. 

Enne Soome MM-rallit tegid Pärn ja Morgan Soomes Ford Fiesta R2 autoga testi. Teelõik, mida testikatseks kasutati, oli sama, kus eelnevalt tegi ralli eelse testi Volkswagen Motorsport tehasemeeskonna sõitja Jari-Matti Latvala. Kokku läbisid Pärn ja Morgan testi käigus 100 kilomeetrit. 

«Rallieelne test läks meil väga hästi, nelja kilomeetri pikkune teelõik, mida sõitsime oli väga hea. Julgen öelda, et ei ole varem nii heades tingimustes testinud. Kuigi enne meid olid seal testi teinud WRC autodega startivad Jari-Matti Latvala ja Craig Breen, oli tee väga heas olukorras. Temperatuur oli 30 soojakraadi juures ja testisime sama rehviga, millega stardime ka Soome MM-rallil – DMACK'i pehme segu. Samuti saime vedrustusele Soome teedele sobiva seade ja kokkuvõtvalt oli see test meie jaoks ülimalt kasulik,» rääkis Pärn.

Sarnaselt paljudele maailma tippsõitjatele on ka Pärnale Soome MM-ralli katsed hea mulje jätnud. «Katsed on Soomes tõesti suurepärased, lausa nauditavad. Kolmandik katsetest on samad, mis eelmine aasta, ülejäänud kas uuemad või varasemate aastate katsed tagurpidi pööratuna,» kiitis Pärn Soome MM-ralli katseid. 

Pärn ja Morgan lähevad Soome MM-rallile vastu Drive DMACK Fiesta Trophy sarja liidritena, edu Tom Cave'i ja Craig Parry ees on 19 punkti. Neljapäeval algavaks Soome MM-ralliks on Pärnal plaan valmis. 

«Meie eesmärk on alustada rallit kindla ja samas kiire sõiduga. Vaatame, mida teevad konkurendid, milliseid aegu nad näitavad. Eriti jälgime oma suurimat konkurenti, Tom Cave'i. Jätame endale alguses väikese varu, et vajadusel oleks võimalus hoogu suurendada. Ralli kokkuvõttes tahame olla oma klassi poodiumil ja kindlustada oma edu Drive DMACK Fiesta Trophy sarjas enne kahte viimast etappi,» sõnas ta.

Soome MM-ralli algab neljapäeval piduliku avamisega Jyväskyläs kell 15.00, esimene auto stardib esimesele katsele neljapäeval kell 16.08. Rallil on 26 kiiruskatset kogupikkusega 360,94 kilomeetrit. Kokku sõidetakse sarjas viis etappi, lisaks Soome MM-rallile sõidetakse sellel aastal veel Saksmaa ja Hispaania MM-rallidel. Drive DMACK Fiesta Trophy peaauhinnaks on osalemine Drive DMACK meeskonna Ford Fiesta R5 autoga autoralli MM-sarjas WRC 2 klassis seitsmel etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles