Red Bulli boss: igavad piloodid peavad taas kangelasteks tõusma

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bull esisõitja Sebastian Vettel koos meeskonna bossi Christian Horneriga
Red Bull esisõitja Sebastian Vettel koos meeskonna bossi Christian Horneriga Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 meeskonna boss Christian Horner arutles spordiala hetkeseisu üle ning viskas kivi nii meeskonna juhtide, sponsorite kui ka meedia kapsaaeda. Tema sõnul ei tohi piloodid hetkel oma isiksust välja näidata ning käituvad meedia ees igavalt. See võiks aga tulevikus muutuda.

Sellel hooajal on fännide huvi kuningliku sarja vastu vaibunud ning näiteks Saksamaal on telereitingud languses ning Hockenheimi ringrajal oli tavapärasest tunduvalt vähem pealtvaatajaid. See on aga kummaline, kui arvestada, et sarja üldliider on sakslane Nico Rosberg ning täielikku purustustööd teeb sellel hooajal Saksamaa au ja uhkus Mercedes.

Horneri arvates peletab publikut tendents, kus pilootidel ei lubata end vabalt väljendada ning meeste sõnavõtud on lihtsalt igavad ja puised. «Peame lubama neil vabamalt rääkida, ilma, et mehi pärast mingid karistused ootaks. Pilootide isiksus peab välja tulema. Neil on omad vaatenurgad ning peame aitama need fännideni tuua,» arutles ta. Lisaks meeskondadele määravad võidusõitjate käitumisnorme nende sponsorid.

Lisaks saavad piloodid võidusõidu ajal raadio teel meeskonna käest nii palju infot, et kohati ei jää meeste enda otsustada eriti midagi. «Vahel on see tõesti nii, et võidusõite juhtiakse liiga palju boksist. Ungaris oli aga suurepärane võidusõit – võtame kasvõi Fernando Alonso, kes tegi imelise esituse. Lewis Hamilton tuli tagant ette ning Daniel Ricciardo möödusõidud olid vägevad.»

Horneri arvates on ka meedia olnud selle hooaja jooksul üleliia negatiivne ning teinud maha reeglimuudatusi, millega tegelikult üritatakse ju sarja huvitavamaks teha. «Me peame keskenduma võidusõidule ja sportlastele. Vormel-1 on võidusõitjate lahing ning just nemad peavad olema kangelased, nagu nad olid seda Ungaris. »

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles