Eesti võõrustab sügisel kõrgetasemelisi FIFA koolituskursuseid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Rei
Anne Rei Foto: Lembit Peegel

Jalgpalliliidul (EJL) õnnestus sõlmida kokkulepped, mille alusel leiavad eeloleval sügisel Eestis aset kaks kõrgetasemelist FIFA koolituskursust.

17.–19. oktoobrini toimub kursus saalijalgpallitreeneritele, mida viib läbi Horvaatia saalivutilegend, FIFA ekspert Mico Martic. 27.–31. oktoobrini viiakse läbi koolitus naiste ja tüdrukutega töötavatele treeneritele, kus FIFA poolt määratud juhendajaks on mullugi Eestis käinud Belgia koondise endine mängija ja treener Anne Noe.

«Meil on väga hea meel, et õnnestus FIFAga vastavad kokkulepped sõlmida. Saalijalgpall on viimaste aastatega märkimisväärselt kasvanud ja treeneritekoolitus selles vallas vajalik, nüüdne ettevõtmine on esmakordne. Naistejalgpallis oli eelmisel aastal Anne Noe eestvedamisel toimunud viiepäevane koolitus väga kasulik ning pidasime mõistlikuks korraldada jätkukursus,» selgitas EJLi peasekretär Anne Rei.

Kursustele kutsub EJL osalema vastavas valdkonnas tegutsevad treenerid, kellega võetakse täiendavalt ühendust. «Lisaks nendele kahele kursusele soovime Eestisse tuua ka spetsiaalselt tipptasemel noortega tegelevatele treeneritele mõeldud kursuse,» lisas Rei.

Samuti on EJL juba saavutanud kokkuleppe 16 Eesti treeneri lähetamiseks 2015. ja 2016. aastal Taanis, Tšehhis, Belgias ja Rootsi toimuvatele koolitustele, kus teemaderingi kuuluvad rahvajalgpall, tippu pürgivate noorte arendamine ja treenerite koolitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles