Olümpiavõitja naine sai dopingu tarvitamise eest võistluskeelu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterina Kostetskaja.
Jekaterina Kostetskaja. Foto: SCANPIX

Teivashüppe olümpiavõitja Steve Hookeri naine Jekaterina Kostetskaja andis positiivse dopinguproovi ning sai kaheaastase võistluskeelu.

Keskmaajooksjast venelanna Kostetskaja andis Rahvusvahelise Dopinguagentuuri (WADA) uudise põhjal positiivse proovi 2011. aasta 30. augustil ehk samal päeval, kui ta sai Daegus peetud maailmameistrivõistlustel 800 meetri jooksus viienda koha. Võistluskeeld on osaliselt tagasiulatuv, nii et uuesti tohib venelanna rajale astuda alates 2015. aasta 20. jaanuarist.

Kostetskaja ja tänavu aprillis tippspordist loobunud Hooker kohtusid 2008. aastal Pekingi olümpiamängudel, kus Hooker võitis olümpiakulla, ja abiellusid 2012. aastal. Mullu sündis neil poeg Maxim. Kostetskaja karjääri tippsaavutusteks on juunioride klassis 400 meetri tõkkejooksus võidetud EM- ja MM-kuld, kaks aastat tagasi lõpetas ta Londoni olümpial 1500 meetri jooksu finaali üheksanda kohaga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles