Pärn: suutsime püsida tee peal ja vältisime rehvipurunemisi

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn ja James Morgan.
Sander Pärn ja James Morgan. Foto: Timo Anis

Neljapäeval algas nelja kiiruskatsega tänavune Soome MM-ralli, Neste Oil Rally Finland, mille Sander Pärn ja James Morgan lõpetasid avapäeval Drive DMACK Fiesta Trophy klassis kolmandal kohal.

Tegu on ühtlasi ka Ford Fiesta R2 autodega sõidetavate Drive DMACK Fiesta Trophy sarja hooaja kolmanda etapiga. Pärn ja Morgan läksid hooaja kolmandale etapile vastu sarja kindlate liidritena, seda peale kahe esimese etapi võite.

Ralli esimesel, 23,44 kilomeetrisel katsel olid Pärn ja Morgan oma arvestuse viiendad, selle põhjuseks olid katsel ette jäänud kaks konkurenti. Järgmisel katsel olid Pärn ja Morgan kiireimad, saades katsevõidu eest ühe lisapunkti. Lankamaa katse teisel läbimisel olid Pärn ja Morgan neljandad, avapäeva viimasel, Jyväskylä tänavatel sõidetud 2,27 kilomeetrisel publikukatsel olid nad kolmandad. Päeva lõppedes kuulub neile Drive DMACK Fiesta Trophy sarja arvestuse kolmas koht, sarja liidrile, kaotust maailmameister Ari Vataneni pojale Max Vatanenile on 10,8 sekundit. Suurem osa kaotusest tuli avakatselt, kus kaotati oma klassi kiireimale 15,2 sekundit.

«Eilne päev oli kokkuvõttes meile hea, suurim konkurent Tom Cave on selja taga ja saime ka ühe lisapunkti katsevõidu eest. Esimesel katsel olime sunnitud mööduma kahest autost, esmalt ühest soomlasest Porschel ja siis Mait Maarendist, kes oli lõhkunud rehvi. Usun, et kaotasime seal umbes 10 sekundit. Järgmine katse tuli meil juba päris hästi, saime katsevõidu. Lankamaa teisel läbimisel ehk kolmandal katsel ei läinud riskima, kuna oli suur oht rehve lõhkuda ja võtsime seda väga ettevaatlikult. Lisaks pidime katsel korra peatuma, kuna üks konkurent oli rajalt välja sõitnud ja rahvas pidas meid seal kinni. Suutsime püsida tee peal ja vältisime rehvipurunemisi. Täna tahame kui kõik klapib hoogu lisada ja näidata head kiirust,“ rääkis Pärn peale esimest päeva Soome MM-rallil. 

Soome MM-ralli teisel päeval sõidetakse üheksa kiiruskatset, esimesele katsele stardib esimene auto kell 9.18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles