Rein Taaramäe otsib uut klubi

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spekuleeritakse, et Rein Taaramäe uueks tööandjaks võib saada Astana klubi, kus praegu sõidab teinegi eestlane Tanel Kangert.
Spekuleeritakse, et Rein Taaramäe uueks tööandjaks võib saada Astana klubi, kus praegu sõidab teinegi eestlane Tanel Kangert. Foto: AFP/SCANPIX

Jalgrattur Rein Taaramäe seis on segane. Cofidise bossid talle uut lepingut pakkunud ei ole, kuid samas ei ütle ka otse, et eestlane peaks endale uue tööandja leidma. Taaramäe ise kinnitab, et peab mitme klubiga läbirääkimisi, kuid kokkuleppeid veel sõlmitud pole. Kuluaarides räägitakse, et üks võimalus on Astana, kus pedaalib ka teine Vändra poiss Tanel Kangert. Taaramäe ei välista midagi.

Tour de France läks Taaramäel, nagu läks. Tahtmist oli, üritamist oli – ikka ja jälle läks Cofidise meeskonna parim(aid) rattur(eid) rünnakutega kaasa –, kuid lõpuni ei kestnud kordagi. Touri lõpupäevil kirjutas aga Prantsusmaa spordileht L’Equipe, et Cofidis värbab 26-aastase prantslase Alexander Geniez’. Leping temaga sõlmitakse kohe, kui üleminekuaken 1. augustil avaneb, ning uuele mehele korraliku töötasu maksmiseks saadetakse kõrgepalgaline Taaramäe minema, sest tema kaks viimast aastat on untsu läinud.

Taaramäe kinnitas Postimehele, et ei tea Cofidise plaanidest midagi. Leping klubiga saab selle hooaja lõpus otsa, seda küll. Meeskonna pealik polevat uuest kontrahtist rääkinud ja ta ise küsima kah ei lähe. «Tavaliselt tullakse lepingu pikendamist ise pakkuma.»

Cofidise endine boss Eric Boyer sõnas usutluses Päevalehele, et Taaramäe ja klubi kooslus enam ei toimi. Miks?

«Boyer austas minu treeningumeetodeid ja kujundas selle põhjal ka minu võistlusprogrammi,» selgitas Taaramäe, nõustudes, et Cofidises ei kulge asjad tõesti nii, nagu peaks. «Pärast tänavust Türgi tuuri oleksin võinud enda tugevdamisega ja treenimisega edukalt jätkata ning olla Touril üpris kõva. Paraku ei võetud minu soove vähimatki arvesse. Klubi andis ette ridamisi võistlusi, mis mind hoopis tapsid. Cofidis ei võtnud mind tõsiselt, kuigi hoiatasin meeskonda, et selline plaan pole varasemalt minu puhul toiminud. Mind ei kuulatud. Seega, nagu ettevalmistus, nõnda Tour. Olen rahul. Paremat saavutada aidanuks vaid ime.»

Kui suhted Cofidisega sedavõrd sassis on, siis...

«Läbirääkimised teiste klubidega käivad juba mõnda aega,» teatas Taaramäe. «Huviliste ring on suur, kuid konkreetset pakkumist veel pole. Ma tahan ühineda meeskonnaga, kus asjad on rohkem paigas, nagu ka ratturite rollid, et need ei vahelduks pidevalt.»

Internetiavarustes spekuleeritakse Taaramäe teemal jõudsalt. Arvatakse, et ta võiks minna Astanasse, aga ka Garmin ja Orica oleksid kiibitsejate hinnangul head valikud.

«Kõik mainitud meeskonnad oleks ihaldatud,» kinnitas Taaramäe ja lisas, et otsib kohta siiski eliidi sekka ehk World Touri tiimi. «World Touri meeskondade kalender on vaheldusrikkam. Tahan sõita meeskonnas, kus saaksin aeg-ajalt ise võimaluse võite üritada. Mul poleks samas ka probleemi teisi võidule aidata, teeksin seda hea meelega.»

Taaramäe sõnul teab ta täpselt, mida teha, et taas tipu jalamile jõuda ning loodab segased ajad üle elada. «Hispaania velotuurile, Vueltale, ma ei lähe. Teen trenni ja vaatan, mis saab. Cofidis ei kuulu kahjuks World Touri tiimide sekka, sestap on raske kalendrit seada. Häid velotuure aasta lõpus pole ning ega ma täpselt teagi, kuhu Cofidist peale lubatakse, kuhu mitte,» nentis ta.

Kõigele vaatamata säilitab Taaramäe rõõmsa meele ja optimismi: «Mul on motivatsioon kui juunioril. Laupäeval siirdun Alpidesse laagrisse. Milleks seal valmistun, ma ei tea, kuid hing ihkab trenni lõhkuda. Masendus? Ei, seda pole. Kui sulle makstaks jalgrattaga sõitmise eest, siis sa ei tea, mis masendus on. Ootan põnevusega augustit ja septembrit, mil on juhtumas mõndagi huvitavat.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles