Henri Anierilt oodatakse Saksamaal suuri tegusid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier (paremal) Aue särgis
Henri Anier (paremal) Aue särgis Foto: FC Erzgebirge Aue, Facebook

Eesti jalgpallikoondise ründajatest vennad Henri ja Hannes Anier siirdusid mõlemad suve hakul Saksamaale ning sõlmisid lepingu tugevuselt teisel liigatasemel mängiva Aue Erzgebirge meeskonnaga. Mängijad on väga erineva taustaga – kui Henri mängis ennast Šotimaal Motherwellis jõuliselt pildile ning palgati põhimeheks, siis Hannese karjääri on seganud vigastused ning tema pääses meeskonda pärast testiperioodi.

Aue peatreener Falko Götz selgitas bundesliga kodulehele veidi eestlaste palkamise tagamaid. Vanemas vennas Henris näeb Götz selget asendus Slovakkia koondislasele Jakub Sylvestrile, kes möödunud hooajal liiga suurimaks väravakütiks krooniti ning sellel suvele Nürnbergiga liitus. «Henri on tüübilt Sylvestrile sarnane. Ta on väga liikuv ning mängib edukalt tipuründajana. Ta on hea võhmaga ja väga pühendunud, kontrollib hästi palli ning loomulikult ohustab väravat,» kirjeldas Götz uut ründajat, kes aga hooajaks ettevalmistust meeskonnaga samas rütmis kaasa teha ei saanud. Vigastuse tõttu on ta suure osa ajast meeskonnast eraldi treeninud, kuid mõne nädala pärast peaks Anieri taas väljakul nägema. «Nüüd treenib ta juba paar päeva koos meeskonnaga. Ta tegi viimase 14 päeva jooksul kõvasti füüsilist trenni ning usun, et kolme nädala pärast on täielikult valmis,» ütles Götz. See omakorda on hea uudis Eesti koondise jaoks, sest septembris algavaks EM-valikturniiriks on ründaja ilmselt valmis.

Miks Aue otsustas meeskonda lülitada ka Henri noorema venna Hannese, kes lõpetas möödunud suvel poolte kokkuleppel lepingu Taani meeskonna Odensega ning aasta jooksul vigastuste kiuste uut meeskonda leida ei suutnud. Selgub, et Götzi jaoks tegu lihvimata teemantiga ning sellist talenti ei tahetud raisku lasta. «Otsustasime Hannese värbamise kohe, kui teda nägime, kuna tal on tavapäratult suur tegutsemise kiirus. Ta on väga liikuv ning hea tehnikaga, annab häid tsenderdusi ning lööb ka väravaid. Paljudes olukordades on ta veel nooruslikult naiivne, võib-olla ehk liiga kirglik. Seda kõike saab aga õppida ning seepärast otsustasime, et ei taha sellist talenti raisku lasta.» Kontrollmängudes on igal juhul Hannesele mänguaega jagunud ning mees on löönud nii väravaid kui jaganud resultatiivseid sööte.

Hooaja üldises plaanis on Götzi eesmärk võimalikult kiiresti kindlustada koht 2. bundesligas. Liiga kõrgeid plaane ei tehta, kuna Aue puhul on tegemist liiga ühte väikseimat eelarvet omava meeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles