U18 koondis andis Brasiiliale lahingu, kuid pidi vastu võtma kaotuse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U18 koondise mängijad.
Eesti U18 koondise mängijad. Foto: www.volley.ee

U-18 vanuseklassi Eesti poiste võrkpallikoondis pidas täna Rakveres teise sõprusmängu Brasiilia eakaaslastega. Sarnaselt eilsele kohtumisele tuli vastu võtta kaotus, kuigi tänases mängus oli võitlust ja tasavägist lahingut märgatavalt rohkem.

Eestlased alustasid julgelt ja teravalt, juhtisid avageimis juba 21:16, lasid vastased 21:22 järele, kuid suutsid siiski 25:22 võidu võtta. Mäng püsis tasavägine ka teise geimi keskpaigani, kuid siis eestlased murdusid. Lihtvigu kogunes hulgaliselt ja vastu tuli võtta selge 16:25 kaotus. Sarnase stsenaariumi järgi kaotati ka kolmas ja neljas geim, kus koguti vastavalt 16 ja 19 silma, vahendas volley.ee.

Vahetusmängijatega peetud lisageimis olid brasiillaste edunumbrid 15:10. 1997. aastal ja hiljem sündinud noormeeste koondis osaleb tänavu ka Võrus toimuvad Jaan Gutmanni mälestusturniiril.

Koondise peatreener Oliver Lüütsepp oli tänase poiste esitlusega palju rahulolevam: «Mängu oli tunduvalt rohkem kui eile. Me võtsime julgema ja riskeerivama taktika ning see õigustas ennast mängu alguses. Kindlasti ei saa alahinnata eilsest selgest kaotusest tehtud järeldusi ja taktikalisi muudatusi.»

Samas tuleb tunnistada, et teise geimi keskpaigast alates oli Brasiilia siiski omast klassist. «Teises geimis pani vastane grammi juurde ja meil võis olla geimivõidust kerge rahulolutunne - midagi saime ju kätte. Tulevikule mõeldes võib öelda, et tänasest mängust lõikasime palju rohkem kasu kui eilsest,» sõnas Lüütsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles