Neli Eesti noort purjetasid end Zoom8 MMil esikümnesse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Pihlas.
Marie Pihlas. Foto: Riina Ramst

Taanis toimunud noorte purjekaklassi Zoom8 maailmameistrivõistlustel saavutas poiste seas seitsmenda koha Jakob Haud, kaheksanda Sander Puppart, kümnenda Joosep Laus ja tüdrukute seas tuli kümnendaks Marie Pihlas.

Kalovigis peetud tiitlivõistluste kestel said noorsportlased nautida nii vaikset, keskmist kui ka tugevat tuult ning pidid harjuma meie purjetajate jaoks harjumatu tugeva hoovusega. Kokku sai tüdrukute fliidis peetud 11 sõitu ja poiste fliidis 10 sõitu.

Ühe sõiduvõidu ja kahe teise kohaga saavutas Jakob Haud (ROPK) võistlusseeria kokkuvõttes 7. koha.

«Olid head purjetamisolud, nii nõrka kui ka tugevat tuult, mis andsid kõigile võrdsed võimalused. Minu eesmärk võistlusteks sai täidetud ning esimest korda elus purjetasin tugeva hoovusega,» kommenteeris Haud pärast võistlust.

Teiste eesti poiste tulemused:

14. Martin Õunap (SMS)

23. Madis Mik (TJK)

25. Julius Henrik Tarand (ROPK)

27. Daniel Rüütel (SMS)

31. Kevin Melvin Aasav (TJK)

32. Karl Poll (ROPK)

33. Martin Hedman (ROPK)

37. Markus Kruus (TJK)

39. Sten-Markus Andresson (TJK)

47. Joosep Praks (SMS)

49. Martin Mik (TJK)

Maailmameistriks krooniti poiste seas taanlane Sophus Jarvig.

Tüdrukute fliidis saavutas Eesti parimana kümnenda koha saare neiu Marie Pihlas (SMS), kes oli oma tulemuse suhtes kriitiline. «Ma ei jäänud oma purjetamisega täitsa rahule. Eesmärk oli top 5 koht. Aga pärast kehva algust olen rahul ka 10. kohaga. Hea on ka see, et eelmise aasta koha ümber sõitsin,» rääkis Pihlas.

Teiste eesti tüdrukute tulemused:

19. Mari-Ann Raud (TJK)

39. Johanna Poksi (TJK)

Tüdrukute maailmameistriks tuli soomlanna Ronja Grönblom.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles