ManU peatreener tegi klubis huvitavaid muudatusi

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louis Van Gaal.
Louis Van Gaal. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi uus peatreener Louis van Gaal on küll Manchester United’i jalgpalliklubi eesotsas olnud vaid kaks nädalat, kuid sellegi poolest on mees suutnud klubis märkimisväärseid muudatusi läbi viia.

Esiteks soetas van Gaal üle poole miljoni euro väärtuses kaameraid, mille abil saab mängijate tegutsemist väljakutel tõhusamalt analüüsida.

Seejärel nõudis uus peatreener, et kõik tema mängijad suhtleksid omavahel inglise keeles. Nimelt on Manchester United’i jalgpalliklubis esindatud 12 erinevat rahvust, mistõttu soovibki peatreener, et kõik suhtleksid omavahel ühises keeles. Van Gaal räägib ise nii hollandi, inglise, hispaania ja saksa keelt.

Samuti vahetati van Gaali nõudmisel kõik kandilised söögilauad ümmarguste vastu ringi, sest see pidavat tõhustama mängijate omavahelist suhtlemist.

Igal õhtul kell 22.30 kohtub van Gaal klubi teiste treeneritega, et arutada mängijate arenemist ning planeerida järgmise päeva tegevusi.

See pole veel kõik: van Gaali nõudmisel istutati treeningväljakute ümbrusesse palju puid, mis kaitsevad mängijaid nii tuule kui ka päikese eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles