Eesti neljapaadi liikmed pärjati Eesti meistriteks kolmes erinevas paadiklassis

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukad Eesti meistrid.
Võidukad Eesti meistrid. Foto: Erakogu

Täna peeti sõudmise Eesti meistrivõistluste esimese päeva sõidud, kus Eesti neljapaadi liikmed Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo võtsid meistritiitli nii meeste ühepaadil, meeste üksikaerulises kahepaadis ja paarisaerulise neljapaadi paadiklassides.

Meeste ühepaadi Eesti meistritiitli viis koju Kaspar Taimsoo ajaga 7.03,8. Teise koha saavutas Leonid Gulov, kes kaotas finaalsõidus Taimsoole kolm sekundit. Kolmandana finišeeris Daniel Liik, kes lõpetas ajaga 7.12,4.

Meeste üksikaerulise kahepaadi Eesti meistritiitli võitjad Kaur Kuslap ja Allar Raja jõudsid finišisse ajaga 6.53,1.

Ajaga 5.55,8 võeti võimsalt Eesti meistritiitel ka paarisaerulisel neljapaadil.

Sten-Erik Andersoni sõnul oli tänane võistlus eelkõige tugeva treeningsõidu eest. «Tegin eile enda seljale viga, mistõttu hoidsin täna end veidi tagasi, et seljale mitte rohkem liiga teha. Tegime tugeva sõidu ja meistritiitli tõi kahtlemata hea koostöö,» rääkis Anderson. Tema jutu järgi ootab meeskonda järgmisena ees Viljandi treeninglaager ja seejärel juba hooaja tippvõistlus – sõudmise maailmameistrivõistlused, mis sellel aastal toimuvad Amsterdamis.

Eesti paarisaerulise neljapaadi treener Matti Killingu sõnul oli paatkond täna heas vormis. «Mehed sõitsid esimese 1000 meetrit väga hästi ja said piisava edu ning viimase 1000 meetri peal ei pidanudki nad enam täie jõuga pingutama, seda enam, et Sten tõmbas eile selja ära. Täna oli eesmärk sõit võita, kuna on reegel, et MM-il esindab Eestit Eesti meister ja see tiitel tuli meil võtta,» rääkis Killing. «Tõsisemat ja pingelisemat sõitu oleks oodata homme, kui stardivad paarisaerulised kahepaadid, aga kuna Sten tegi endale viga, siis Kuslap-Anderson paatkond starti ei lähe. Küll aga lähevad Eesti meistritiitlit püüdma Allar ja Kaspar,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles