Van Gaal: ma ei lase van Persiet hooaja avamängus platsile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louis van Gaal (vasakul) ja Robin van Persie.
Louis van Gaal (vasakul) ja Robin van Persie. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi peatreener Louis van Gaal teatas, et ei pane tähtründajat Robin van Persiet 16. augustil peetavas Inglismaa liigahooaja esimeses kohtumises väljakule, sest hollandlane peab tema hinnangul veel vormi koguma.

Van Gaali käe all lõppenud MMil Hollandiga poolfinaali jõudnud van Persie on nautinud Kariibi mere saartel klubikaaslastest pikemat puhkust ning alustab treeningutega alles homme. Ründaja jääb eemale ka järgmisel laupäeval peetavast sõprusmängust Valenciaga. «Olen kindel, et ta ei mängi nendes mängudes. Ta peab treenima. Kahju küll, aga kui oled kolm nädalat puhanud, vajad trenni, mitte mängu,» sõnas meeskonnaga USAs viibiv van Gaal.

«Mind võidakse ju kritiseerida, aga tean, mida teha mängijatega, kes on nii kaua puhkusel olnud. Muidugi tahaks Robin ise mängida, aga mul on veel 30 meest, kellel on sama soov,» lisas van Gaal. Van Persie on Unitedi särgis pidanud kahe hooajaga 63 mängu ja löönud 48 väravat. Ehkki van Gaalil on kaasmaalasega head suhted, on ta juba koondiseski näidanud, et van Persie mingit erikohtlemist ei saa – näiteks Costa Rica vastu peetud veerandfinaalis võttis van Gaal oma tähtründaja teisel poolajal pingile.

Karjääri jooksul sageli vigastusega maadelnud van Persie pidi eelmise hooaja lõpus põlvevigastuse tõttu kuus nädalat platsilt eemal olema. Unitedi hooaja algus on vähemalt paberil võrdlemisi lihtne, kuna pärast kohtumist Swanseaga mängitakse järgemööda Sunderlandi, Burnley, QPRi, Leicesteri ja West Hami vastu.

Van Gaal on ühtlasi saanud klubi juhtkonnalt kinnituse, et läinud hooaja seitsmendana lõpetanud ja eurosarjadest seetõttu eemale jääv United ei pea sügisestel vabadel kuupäevadel sõprusmänge, millega klubi võiks teenida miljoneid naelu. «Vajan ettevalmistuseks kümmet nädalat ja õnneks need mulle ka anti. Oleme sõprusmängude teemal rääkinud ja esimesed kümme nädalat peame treenima. Hiljem on teine lugu, siis võime kellegagi mängida – aga kõik sõltub vastasest. Need peavad olema head klubid nagu siin tuuril,» lausus van Gaal, kelle hoolealused on USAs järgemööda alistanud AS Roma, Milano Interi ja läinud ööl ka Madridi Reali. Van Gaal kritiseeris enne tuuri algust sellel osalemist, märkides, et see segab tema ettevalmistusplaane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles