Galerii: Kiviõlis selgitati õhtupimeduses välja öökrossi võitjad

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kiviõlis peetavate külgvankrite MM-etapi ja quadide EM-etapi raames sõideti eile õhtupimeduses ka valgustatud rajal showkross soolotsiklitele, mille võitis Heido Havam.

Õhtul jätkus duell päeval sõidetud kvalifikatsiooni kahe kiireima Havami (KTM, KTM Racing Team) ja Ardo Kauriti (Yamaha, Yamamoto RC) vahel ning sarnaselt päevasele sõidule asus esimeses sõidus võistlejaterivi etteotsa Kaurit, kuid sõidu keskel suutis Havam temast mööduda ja sõiduvõidu võtta. Lõpujoonel jäi kahe esimese vaheks 6,9 sekundit. Kolmandana ületas lõpujoone Aleksei Vinogradov (Honda, RedMoto Honda Racing), kes kaotas Havamile 11,5 sekundit. Teise sõidu võitis Kaurit Havami ees 1,7 sekundiga. Vinogradov oli ka selles sõidus kindlalt kolmas, kuid seekord kogunes kaotust võitjale 23,4 sekundit. Viimases ja otsustavas sõidus sai stardist kõige paremini minema Havam, kes hakkas kohe teisena sõitnud Kauritiga vahet sisse sõitma ja võttis lõpuks võidu 6,6 sekundiga Kauriti ees. Vinogradov oli ka selles sõidus kindel kolmas, tema jäi Havamist lõpuks 17,7 sekundit.

Kolme sõidu kokkuvõttes kuulus tänavune Kiviõli öökrossi võit Havamile Kauriti ja Vinogradovi ees. Esikuuikusse mahtusid veel Gregor Kaares (Yamaha, Yamamoto RC), Tanel Rauk (Kawasaki, Türi AMK) ja Aaron Nau (Kawasaki, Saku MK).

Sooloklassi sõitude vahel käisid pimedal rajal võistlemas ka vaprad poisid Quad 50 masinatel ning seal võttis võidu Tanel Põdra (Apex), kes võitis mõlemad võidukihutamised. Kahe sõidu kokkuvõttes tuli teiseks Mihkel Salujõe (Apex) ning kolmandaks Kert Kasemets (Cobra).

Tänane finaalidepäev algab kell 11.00 autogrammisessiooni ja võistluste piduliku avamisega. Esimene võistlusstart antakse 12.30, kui algab quadide EM-etapi esimene finaalsõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles