Vigastus lõpetas Balta ilusa hooaja

Peep Pahv
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Mihkel Maripuu

Tänavu 100 m jooksus kaks korda Eesti rekordit parandanud Ksenija Balta jäi vigastuse tõttu Eesti meistrivõistlustelt kõrvale – edukalt alanud hooaeg tuleb lõpetada ning Zürichi EMile sõitmisest loobuda. Baltat vaevab valu põlve piirkonnas, mis võib olla tingitud põletikust lihase kinnituse kohas. Tegemist pole sama jalaga, mille vigastus hoidis teda pikka aega tippspordist eemal.  

«Iga asjaga ju kohe arsti juurde ei jookse. Kui valu esimest korda tekkis, andsime paranemiseks aega, kuid asi ei läinud paremaks,» rääkis Balta. «Kui lõpuks Lauri Rannama jutule pääsesime, arvas temagi alguses, et mõni närv on kusagil kinni, kuid nüüd teeme jalale tõsisemad

uuringud ja alustame korraliku raviga.»

Balta sõnul oleks tal tegelikult võimalik EMil võistelda, kuid selleks tuleks põlve teha süst ning sellises seisus pingutades oleks suur oht saada tõsisem vigastus.

«Löök on valus – tundsin, et kõik on nii hästi ja nüüd saab järsku hooaeg läbi,» tõdes Balta. «Aga küllap saabub ükskord ka see päev, kui kõik läheb hästi. Hakkan valmistuma selleks, et järgmisel hooajal tulla tagasi kaugushüppajana.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles