Sakslased ähvardavad EMi eel Kanteri suurt konkurenti

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting pärast Londoni olümpiavõitu
Robert Harting pärast Londoni olümpiavõitu Foto: SCANPIX

Saksamaa kergejõustikuliit saatis Zürichis algava EMi eel kettaheitja Robert Hartingule kirja, kus tuletati meelde, et riigi sümbolite rüvetamine on seadusevastane. Harting ise peab sellist kirja aga täiesti arusaamatuks.

Kettaheite valitsejal on nimelt kombeks pärast tiitlivõistluste kullavõite rebida puruks oma võistlussärk, kus peal on aga Saksamaa rahvuslik sümboolika. Hartingu käitumine on alati vastakaid arvamusi tekitanud ning seekord võttis kohalik alaliit antud teema üles juba enne võistlust. Tiitlikaitsjat võib sarnase võidutähistuse järel oodata rahatrahv.

«Kogu see teema on täiesti arusaamatu. Mõnes mõttes väga sakslaslik – kui kellelgi läheb milleski hästi, siis teised üritavad teda kohe maha teha ja otsivad probleeme sealt, kus neid pole. Ma olen šokeeritud, et keegi üldse sellise idee peale tuli,» selgitas Harting oma arvamusi antud teema kohta.

Kui aga võistlustest rääkida, siis kullavõit polegi mehe ainus eesmärk. «Ma tahan ületada Pjotr Malachowski EMide rekordi (68.87),» sõnas ta. Medalivõit on ka eestlase Gerd Kanteri kindel eesmärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles